Despre bere am spus intotdeauna 2 chestii. Au cele mai sincere reclame, recunoscand importanta apei printre ingrediente, alaturi de malt si hamei. Sunt printre singurele reclame care-mi fac pofta si-mi trezesc interesul. Azi mai adaug ceva si le fac eu o reclama: au Asociatia Berarii Romaniei.
Berarii Romaniei la Craiova
Am fost azi la conferinta de presa organizata de Berarii Romaniei la Craiova. Motivul? Editia 2017 a raportului anual despre industria berii din tara noastra.
A vorbit despre bere mai intai Julia Leferman, Director General al Asociatiei Berarii Romaniei (si craioveanca).
Julia Leferman ne-a detaliat raportul anual al industriei berii si latura sociala a acestei bauturi preferate de romani.
Onno Rombouts – Managing Director Heineken Romania, ne-a vorbit despre bere si despre Heineken. Heineken este membru fondator al Asociatiei Berarii Romaniei.
Referitor la Heineken Craiova, de la Onno Rombouts am retinut doar o intrebare-raspuns, care face cat 1000 de imagini.
Stiti cate camioane incarcate cu bere ies pe poarta fabricii Heineken din Craiova, intr-o zi de vara? Peste 100…
Piata berii in Romania – raport anual
Am sa detaliez doar 3 aspecte prezentate in raportul anual al Asociatiei Berarii Romaniei.
Peste 97% din berea consumată în România este produsă local. Peste 70% din materiile prime agricole folosite pentru producerea berii provin din România.
Berea aduce venituri anuale la bugetul de stat de peste 500 milioane Euro (direct si prin activitati conexe).
Berea este produsa din ingrediente naturale.
Un consum moderat de bere aduce beneficii sanatoase organismului:
- poate scadea incidenta bolilor cardiovasculare,
- poate scadea incidenta diabetului de tip II,
- poate scadea incidenta dementei si a declinului cognitiv,
- nu ingrasa (doar 105 kcal/pahar de 250 ml).
Responsabilitate sociala
In industria berii exista o practica unitara referitoare la varsta de 18 ani si la accesul la bere offline si online. Spor in continuare!
La campaniile dedicate consumului moderat de alcool am adaugat inca una locala si draga noua, Stop Abuzului de Alcool.
Surpriza culinara cu bere
Daca despre asocieri culinare de genul Branzeturi cum se cuVin v-am tot povestit, azi am avut asocieri culinare cu bere.
Chef Viorel Copolovici ne-a pregatit mai intai teoretic.
Apoi ne-a facut pofta cu asocierea culinara pregatita azi, bere cu risotto.
Daca nu v-am facut suficienta pofta de mancare, va las sa vedeti si cateva imagini culinare la final.
Eu m-am rezumat doar la risotto si la bere Heineken fara alcool.
Noutati de la Heineken
Vazusem de catva timp noua bere Heineken fara alcool iar azi am degustat-o cu risotto.
Si la un pahar de vorba cu Onno Rombouts si Livia Bucătică, Corporate Relations Specialist la Heineken Romania.
Mi-a placut gustul fara alcool, avand in vedere ora si volanul 🙂
Ca o concluzie generala, berea este preferata romanilor iar gusturile se diversifica. Si daca berea este in floare in Romania, inchei cu un aranjament floral.
Spor responsabil!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei