Nu stiu voi cum sunteti dar cand eram eu mai mic se sarbatorea 23 August cu steaguri rosii. Am mai pastrat doar rosiile in meniul de azi. Si un mic obicei care era la tara.
De 23 August se urcau in carute si mergeau la Dunare. Care cu vin, care cu bere si diverse bunatati. Asta o pastrez si eu, in sensul ca merg la Dunare sa descopar niste bunatati. Dar sa nu va spun chiar tot pana nu vedeti meniul.
Pentru de dimineata am avut lubenita. Si atat.
La pranz am bagat o ciorba de dovlecei si rosii.
Si ca sa pastrez ceva din culoarea rosie de 23 August, am mai completat cu rosii cu branza si masline.
Ei, si-acum e timpul sa va spun despre Dunare. Merg la Port Cultural Cetate, pe malul Dunarii, la Divan Film Festival.
Pai daca data trecuta am prins Miercurea fara carne pe Divan la Craiova, am zis sa repet isprava si la Cetate.
Am incercat si intr-o zi fara restrictii la carne si au fost la fel de bune bunatatile de la Divanul Degustatorilor.
Acum sper doar ca Nea Mircea sa aiba pregatite si mancaruri fara carne. Nu de alta, dar la cum bucatareste sigur nu ma abtin 🙂
ReVin mai tarziu cu continuarea meniului la Port Cultural Cetate.
Pofta buna fara carne!
Update:
Am reusit sa continui Miercurea fara carne pana la un punct. Punctul are legatura cu Dunarea si cu ciorba de peste 🙂
Dar inainte de ciorba de peste am mancat un ghiveci bestial.
Atat de mult mi-a placut incat am mai bagat o portie cu mamaliga si placinta de peste.
Bineinteles acompaniate de poezie pe sticla. Rosé, ca sa mearga la fix cu pestele si cu culorile cerului.
Pai da, ca ne-a urat pofta buna un apus superb.
ReVin cu impresii de la Port Cultural Cetate intr-un articol separat.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei