Statul paralel si Calin cel taricel

Calin cel taricel ne tot spune povesti despre statul paralel. Nu stiu cine e mai taricel de cap incat sa creada astfel de basme. Dar din afara Parlamentului se vede altfel.

statul paralel

Cum se vede statul paralel din exterior

A fost odata ca niciodata un stat in care 1000 de oameni stateau la coada (la permise) si un nesimtit s-a gandit sa fenteze coada. Sau poate a stat (in) paralel la o alta coada, nevazuta de muritorii de rand din Romania?

Statul paralel este atunci cand hotii marunti sunt trimisi in inchisoare pentru gainarii. Iar zmeii care fura de zeci, sute sau chiar de mii de ori mai mult sunt protejati de colegii de stat paralel.

Intr-un stat paralel iti iei leafa desi esti paralel cu prezenta la locul de munca. Iar cand esti, stai degeaba plictisindu-te si votand si pentru colegii absenti.

Statul paralel este atunci cand salariile n-au treaba cu eficienta, meritul sau bugetul. In orice domeniu, salariile cresc atunci cand este profit si inovatie. In statul paralel singura inovatie este ca salariul creste indiferent de pregatirea sau prestatia pomanagiilor.

In statul paralel poti sa ajungi in frunte chiar daca esti paralel cu limba romana. Ba chiar dimpotriva, cu cat esti „mai paralel”, cu atat esti mai leu-paraleu in declaratii.

Statul paralel este atunci cand stai calare pe avantajele capitalismului dar in paralel arati cu degetul spre multinationale sau spre Uniunea Europeana.

Intr-un stat paralel se strange cureaua doar pentru oamenii de rand desi in paralel „cei alesi” huzuresc.

Statul paralel este atunci cand observi aglomeratia din puscarii abia cand tu sau colegii de stat paralel ati fost obligati sa stati la racoare.

Intr-un stat paralel exista o bagheta magica prin care daca o lege nu-ti convine, o incalci, o anulezi sau o schimbi ca sa-ti fie tie bine.

Si unde poti sa minti cu zambetul pe buze daca nu in cel mai paralel stat? Cum era aia cu benzina si cu pretul care nu s-a schimbat?

Care pe care cu statul paralel

Am vazut insa si o schimbare. De aceea nici nu cred ca scrisoarea deschisa este scrisa de Calin cel taricel. Nu de alta, dar nu apare deloc „care” in loc de „pe care”, asa cum se intampla cand vorbeste in direct.

Ma opresc aici dar puteti completa voi in comentarii lista exemplelor de stat paralel.

Am incalecat pe-o sa si v-am amintit de-o poveste asa.

Frumoasa povestea lui Calin cel taricel basmind despre statul paralel care tot incerca sa-l reduca la tacere pe marele om de stat. Dar n-a reusit.

Mai ca mi-a trecut de dor de Dracnea. Va mai amintiti cand ne povestea el cum il persecuta Soros dar ca nu va ceda?

Nu m-as mira daca in curand vom afla ca misterosul stat paralel este finantat de Soros.

Spor de poveste!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.