Proteste in Romania, online si offline. Fara violenta!

Romanii au un mod mai special de a participa la proteste. Unii au huiduit-o pe duamna Firea, chiar daca PSD minte ca bucurestenii au huiduit-o pe Simona Halep.

Au fost multi care au reactionat online, nemultumiti de manipularea grosolana a PSD. Pe urma a aparut acea caricatura in Charlie Hebdo si cred ca au fost si mai multi care au reactionat. Online, cum altfel.

Protestele online

Hai sa analizam un pic. In Romania „apare” online mesajul jignitor ca 20000 de bucuresteni au huiduit-o de Simona. Mesajul este multiplicat in mai multe organizatii PSD, inclusiv de organizatia din Constanta, orasul natal al Simonei.

Chiar daca dupa aceea apar scuze, retractari si „dari afara”, mesajul jgnitor a fost creat de romani, preluat de romani si distribuit de romani.

In schimb in Franta un tabloid animat pune o poza si toata lumea s-a inflamat. Nici mie nu-mi place caricatura aia insa mi se pare mult mai jignitor mesajul din tara.

Ne supara parerea unor francezi despre noi, insa cand suntem manipulati si calcati in picioare in tara noastra, nu mai suntem la fel de suparati.

De la proteste online la proteste offline

La proteste online suntem primii, cand e de iesit in strada suntem ceva mai putini. E totusi bine ca sunt destui care au iesit si de data aceasta.

la inchisoare, nu la guvernare

La Craiova n-am fost multi, vreo 200 de persoane. Mai importante au fost mesajele: #nuscapati #farapenali #justitienucoruptie #lainchisoarenulaguvernare

Justitie, nu coruptie

Si chiar daca au fost si cativa cu caini, n-am vazut pe nimeni sa le dea bani.

In schimb m-am bucurat sa vad multi tineri si parinti veniti cu copiii.

proteste la Craiova

Cred ca l-am surprins si pe cel mai tanar „protestatar”.

cel mai tanar participant

Protestatar, nu protestant, ca nu suntem ca alde Veorica. Si protestam ca sa-i ferim pe cei mici de astfel de specimene.

A propos de proteste si strigari, iarna nu-i ca vara. Cred ca ar trebui adaptate si scandarile: Daca va pasa, nu stati la terasa!

Deocamdata erau mai multi craioveni la terase decat cei care-si strigau nemultumirile.

Violenta naste violenta

Nu mi se pare de bun augur prezenta la intimidare a jandarmilor in Capitala. Am vazut ca jandarmii bucuresteni au urcat mai multi oameni in dube. Inclusiv un jurnalist german care, coincidenta, face un reportaj despre Dracnea.

Nu sunt de acord nici cu agresarea lui Bacalbasa sau cum il cheama pe ala de se mascareste prin Parlament. Protestele trebuie sa ramana pasnice, indiferent de provocari si de provocatori.

Provocatoare si iresponsabile mi se par si amenintarile directe ale lui Dracnea la adresa procurorilor.

Mai stiu pe unul care, exaltat de multimea de pe stadion la mitingul USL, i-a injurat pe procurori. Il cheama Mazare si in prezent isi numara boabele prin Madagascar.

Acum Dracnea ii ameninta pe procurori. Pariuri pentru urmatoarea destinatie?

Pana atunci, azi este cea mai lunga zi din an. In traditia populara solstitiul de vara este motiv de bucurie si sarbatoare. Sa speram ca lumina va fi mai puternica decat intunericul si-n zilele urmatoare.

Piata Mihai Viteazul din Craiova

Pana atunci va las cu mai multe imagini de la protestul din Craiova. Si cu rugamintea sa manifestati in continuare pasnic. Alaturi de familie, de copii, de prieteni si de oamenii carora le pasa.

A propos de proteste online si de offline, daca n-ati semnat petitia Fara penali in functii publice, o puteti descarca de pe site.

Sau puteti semna daca veniti la proteste.

fara penali in functii publice

Important este ca o lista sa contina persoane din aceeasi localitate.

Spor luminos!

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.