Imi era dor de un eveniment ca Summer Food Bloggers 2018 iar asteptarile nu mi-au fost inselate. Daca deja ati vazut bunatatile de Miercuri, acum completez cu imagini si cuvinte 🙂
Healthy Food Trends la Summer Food Bloggers 2018
Primele 3 sesiuni s-au desfasurat in paralel. Natural, am ales trendurile sanatoase.
Dar daca vreti sa vedeti Instagram Trends sau Food Styling Trends, le gasiti aici.
De la Larisa Petrini am retinut ca jumatate din cautarile de pe net din Romania se refera la… mancare.
In ceea ce priveste sanatatea, am aflat ce inseamna unele cuvinte gen Wellness sau Newtrition (cum mancam diferit).
O recomandare echilibrata: 80% din timp sa mancam sanatos si 20% sa ne satisfacem si poftele mai putin sanatoase.
Sorina Fredholm ne-a spus ca 85% din sanatate depinde de stilul de viata.
Si ne-a recomandat superalimente ca goji, in, canepa, chia si spirulina (cea mai bogata in proteine).
De la Dr. Anamaria Iulian, specialist in nutritie comportamentala, am retinut o chestie interesanta. Sub sloganul „less is more”, am inteles ca 15 minute de miscare zilnica fac mai mult decat 3 iesiri la sala saptamanal.
In rest, mi-a adus aminte de cursul de nutritie.
Chefs’ Talk la Summer Food Bloggers 2018
Probabil cea mai asteptata sesiune a fost cea sustinuta de chefi. Am avut ocazia sa-i ascultam pe Alex Petricean, Simona Pope, Nico Lontras, Alexandru Dumitru, Razvan Exarhu si Raluca Hritcu. Moderati de Florin Itu.
In timp ce Alex Petricean si Nico Lontras sunt obsedati de bucataria nordica, Alexandru Dumitru cauta amprenta proprie in bucataria frantuzeasca.
In legatura cu bucataria romaneasca, 90% din restaurante au acelasi meniu, desi traditiile zonale sunt diferite.
Raluca Hritcu, de la Gault & Millau Romania, primul ghid de restaurante din Romania, ne-a povestit cum s-au facut recomandarile. Ne-a spus ca au apreciat foarte mult zonalitatea (localizare) si sezonalitatea. Ghidul contine o grila comuna de evaluaresi recenzii online.
Chefii prezenti au recunoscut ca au fost afectati pozitiv de clasarea in acest ghid.
A urmat pauza de masa si desi eu Miercurea nu mananc deloc carne, am avut ce bunatati sa aleg.
Ultima sesiune a apartinut bloggerilor de food.
Bloggers’ Talk la Summer Food Bloggers 2018
Bloggers’ Talk i-a reunit pe Jamila, Teo, Mazilique, Camelia Juganaru si Cristina Toth. Moderatorul panelului a fost Madalin Simion.
Si in timp de Teo si Mazi folosesc mult Instagram, Jamilla si Camelia pun accentul pe Youtube. Iar Cristina pe Facebook si pe blog.
Am retinut ca fiind canale diferite, si abordarile de pe FB, Insta, Youtube si blog trebuie sa fie diferite.
Conteaza si foarte mult sa ai ceva cu care te diferentiezi de ceilalti.
Atmosfera frumoasa la Summer Food Bloggers 2018
In afara de informatiile primite in sesiuni, o parte frumoasa a evenimentului este asigurata si de socializarea din pauze.
Au fost si cateva activari ale sponsorilor. Mi-a placut de exemplu la Alesto.
Mi-am ales fistic si am primit un mesaj fistichiu 🙂
La Tefal ne-am fotografiat cu smoothie si ne-am inscris la un concurs.
Am baut si o cafea la Nespresso si cum nu sunt bautor obisnuit, mi-am ales dupa culoare 🙂
De la Fucks am primit cateva condimente deosebite. Eu m-am ales cu Feves de Tonka, poivre blanc si condimente pentru marinare uscata cu zmeura si mustar.
Iar de la Lidl, un set de forme de inghetata pe bat. A propos de ingetata, la Gelatelli ne-am ales inghetatele preferate si apoi le-am decorat cu fructe si seminte. Yam-yam!
Multimiiiiim Evensys! Abia astept editia de iarna 🙂
Si da, am facut si traditionala poza olteneasca la Marriott.
Pana la Winter Food Bloggers va las cu mai multe imagini de la editia de vara.
Spor bucataritor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei