Vacanta offline cu rezervari online si traduceri online

De cate ori nu ati haladuit online cautand o vacanta offline? Si aici nu ma refer doar la gasirea unor obiective turistice din zonele in care va petreceti vacantele. Ci mai ales la rezervarea online a unor vacante sau la prinderea celor mai bune oferte.

vacanta offline planificate online

Vacanta offline dupa multa buchiseala online

Mi-am dat seama cat de importante sunt astfel de servicii atunci cand am mers prima data in Norvegia, la finala de handbal intre SCM Craiova si Vipers Kristiansand.

Am gasit online bilete de avion, la fel cazare si transport cu autocarul. Cu zboruri cu escala, am iesit la jumatate de pret fata de cei care au plecat cu charter-ul din Craiova.

La cabana langa Kristiansand

Plus ca am stat o zi in plus šŸ™‚

Se putea si mai bine, daca stiam cum sta treaba cu transporturile interne. Adica as fi scutit bani si timp in prima seara. Insa fiind prima data in Norvegia, m-am declarat multumit la final. A fost o vacanta offline la un pret ok mai ales datorita rezervarilor online. Ar fi fost si mai bine daca as fi buchisit si mai mult sau daca as fi apelat la o agentie de turism specializata pe Norvegia.

Atunci am folosit mai multe surse online pentru rezervari de bilete de avion, cazare si transport cu autocarul prin Norvegia.

It’s about timing…

In astfel de cazuri este foarte important timing-ul. Am gasit oferte pentru bilete de avion cu 95 de euro, fata de de 350-400 Euro cat a fost pana la urma charterul. Dar inca nu stiam cand va fi ziua meciului si n-am riscat sa rezerv degeaba biletele de avion. Am prins pana la urma bilete de avion la 165 Euro (dus-intors, cu toate taxele platite).

Am gasit preturi si mai bune la biletele de autocar, dar nu se potriveau cu ora sosirii avionului. Si exemplele ar putea continua.

Revenind la cele mai bune preturi, ar trebui sa incepem rezervarile pentru biletele de avion si pentru cazare din timp. Nu a fost cazul pentru ziua finalei de handbal din Cupa EHF, care s-a anuntat foarte tarziu. Dar este perfect posibil pentru o vacanta offline, planificata din timp siĀ  rezervata online.

Si daca in astfel de vacante partea leului o reprezinta transportul cu avionul, exista varianta unor vacante cu transport personal. Asa scapi de grija biletelor de avion, a controalelor de securitate si a greutatii stricte a bagajelor.

Am descoperit la Jumbo Travel propuneri pentru astfel de vacante in Bulgaria, Grecia si chiar Turcia. Ca sa nu mai spun ca poti sa urmezi exemplul colegilor mei care au fost cu masina pana-n Norvegia.Ā  Ajungi sa faci un circuit frumos inainte de destinatia propriu-zisa. Depinde insa si cate zile de concediu vrei sa aloci pentru o asemenea escapada.

A propos de asta, vorbind cu organizatorii meciului de handbal, m-au intrebat cum a fost drumul pana-n Norvegia. Le-am spus ca noi am venit cu avionul dar avem cativa prieteni care au venit cu masina. Norvegienii au fost curiosi sa stie cate ore se fac cu masina. Eu le-am zis despre zile, colegii de la galerie facand escale frumoase la Praga, Hamburg si asa mai departe. Ei, atunci inseamna ca a fost vacanta, au concluzionat norvegienii. Si chiar asa a fost, nu doar calatorie ci o mini-vacanta.

Dar daca ai nevoie de o traducere autorizata

In Norvegia stiu toti foarte bine engleza pentru ca o invata la scoala, la paritate cu orele de limba norvegiana. N-am avut nevoie de traducere. Insa atunci cand am vrut sa schimb ora pentru biletele de autocar achizitionate online, am sunat la numarul de telefon. N-am inteles din norvegiana lor nici cand trebuia sa apas pe tasta 1 pentru engleza šŸ™‚ Am reusit insa cu un e-mail in limba engleza, la care mi-au raspuns pe loc si s-a rezolvat in 5 minute.

In astfel de calatorii mai lungi, s-ar putea sa ai nevoie si de traducerea unor documente. De exemplu, mergand in Thassos cu masina inmatriculata pe firma, la vama cu Bulgaria ne-au cerut un document pentru folosirea masinii in strainatate.

Thassos

O singura data s-a intamplat dar ar fi fost suficient sa ne strice vacanta daca n-aveam „docomentul” respectiv. Atunci aĀ  fost suficient ca era tradus si-n engleza si ca avea stampila firmei.

Nici nu vreau sa ma gandesc insa la situatii neplacute gen pierderea actelor personale sau ale masinii. Fara aceste documente devine practic imposibil sa va intoarceti in tara sau sa va continuati calatoria.

Sa zicem ca sunteti in Bulgaria, voi stiti engleza dar aia nu pricep decat bulgara. Sau asa e legea pe-acolo, trebuie traducere in limba bulgara. Iar voi nu sunteti deloc obisnuiti cu chirilicele lor.

Daca aveti documentul acasa, rugati pe cineva din familie sa-l incarce in aplicatia e-trad, precizati deadlineul si… se rezolva online cu traduceri autorizate.

e-trad - traduceri autorizate online

Nu-i asa ca-i bun online-ul asta ca sa te scoata din probleme offline? Si ca poti sa ai o vacanta offline linistita, bazandu-te pe serviciile online?

Spor calator!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.