RetroElectro, premiera la Teatrul National „Marin Sorescu”din Craiova

Cand va spuneam despre premierele Teatrului National „Marin Sorescu” 18/19 am amintit despre RetroElectro. Ei bine, a trecut repede prima luna de la debutul stagiunii si ne pregatim pentru premiera.

RetroElectro

Conferinta de presa RetroElectro

Am urmarit scurta conferinta de presa dedicata premierei RetroElectro. Am aflat de la Bogdan Georgescu, realizatorul spectacolului RetroElectro, cateva amanunte interesante. Spectacolul este o forma de arta colectiva. Din pacate, se bazeaza pe un eveniment real care afecteaza o comunitate din judetul Bistrita Nasaud. Acolo s-a nascut poetul George Cosbuc dar este si locul de bastina pentru Bogdan Georgescu.

In anul de gratie 2018, pentru a comemora 100 de ani de la moarte poetului George Cosbuc, Inspectoratul Scolar Bistrita Nasaud a avut o idee trasnita. Si foarte detaliata, pentru data de 9 Mai 2018.

In pauza mare dintre 10:50 si 11:10, in toate scolile din judetul Bistrita Nasaud trebuie sa se desfasoare un eveniment festiv. Ar fi de ras daca n-ar fi de plans. Si daca Inspectoratul n-ar fi pregatit un scenariu obligatoriu de 12 pagini si 7 puncte de „realizat” in pauza mare.

Autoritatea, frica si directivele de sus sunt puse in scena in tragi-comedia RetroElectro.

Spuneam ca este vorba despre o colectivitate si despre o forma de teatru colectiv. Ei bine, la conferinta de presa a fost prezent tot colectivul.

Conferinta de presa RetroElectro

Actorii Alex Calangiu, Iulia Colan, George Albert Costea, Ramona Dragulescu, Ioana Manciu, Claudiu Mihail, Raluca Paun, Costinela Ungureanu si Catalin Vieru. Apoi Irina Gâdiuță (scenograf),
Sever Andrei (spatiu sonor), Olguta Ilie (maestru de balet) si Catalin Miculeasa (asistent regie).

Conferinta de presa a fost sustinuta de Bogdan Georgescu si Vlad Dragulescu.

Premiera RetroElectro la Teatrul National din Craiova

Premiera se joaca cu casa închisa. S-au ocupat toate locurile pentru spectacolele de Vineri, Sambata si Duminica. Si nu este o coincidenta.

Bogdan Georgescu dezvolta o metoda proprie de teatru, Arta Activa. Plecand de la un eveniment din viata reala, il transforma prin teatru intr-o forma de arta colectiva.

Bogdan Georgescu

Bogdan Georgescu foloseste in mod curent instrumente precum dramaturgie, teatru comunitar, compozitie video, productie si interventie culturala.

Scenografia si costumele sunt semnate de Irina Gâdiuta. Regizor si scenograf, coordonator de programe educational-culturale si de interventie culturala si facilitator comunitar, a lucrat cu Bogdan Georgescu la multe spectacole.

Irina Gadiuta

Acestea fiind zise, abia astept sa vad RetroElectro. Mai sunt inca bilete pentru 2 si 8 Noiembrie. Dar pana atunci, dupa RetroElectro de Sambata, urmeaza Disco TNC ’84.

Disco TNC ’84

După 29 de ani, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova organizează din nou, o seară disco-dansantă, alaturi de disco-prezentatorul Nicu Răducanu.

Remember Disco T.N.C `84 se va intampla Sâmbătă, 20 Octombrie, în foaierul teatrului, de la ora 22:00.

Va fi „o seara de neuitat cu o înlănțuire de surprize și satisfacții și cu ultimele noutăți discografice” 🙂

Intrarea este 15 lei iar biletele sunt disponibile pe platforma online si la Agentia teatrala. Programul agentiei Sâmbătă si Duminică: 12:00-19:00.

Retro-spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.