Targ de produse artizanale din zona transfrontalieră România-Bulgaria

V-am tot dat exemple de cooperare Interreg RO-BG. Ba agricultura ecologica, ba industrii creative sau expozitie de machete. Acum va invit la un targ de produse artizanale din zona transfrontalieră România-Bulgaria.

FairDeal online si targ offline

Sambata, 20 Octombrie, intre orele 10:00 – 18:00, pe Esplanada Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova se desfasoara FairDeal. Este un proiect in cadrul programul Interreg VA Romania-Bulgaria initiat de municipalitatea din Veliko Tarnovo.

Targ de produse artizanale

Partenerii locali sunt Asociatia Dimanche, Camera de Comerţ Bilaterală Bulgaria – România si Teatrul National Marin Sorescu din Craiova.

In cadrul proiectului se va lansa o platforma online de vanzare a produselor traditionale din zona transfrontaliera RO-BG.

Prezentarea platformei FairDeal se face in cadrul seminarului desfasurat la Centrul Multifunctional Craiova intre orele 09:00 si 17:00. Participarea este gratuita, fiind disponibile 40 de locuri. Cei interesati sa participe la seminar se pot inscrie la adresa de e-mail achizitii@tncms.ro

Partea palpabila a proiectului FairDeal se va desfasura pe Esplanada Teatrului, sub forma unui targ de produse traditionale.

Targ de produse artizanale România-Bulgaria

Cum vi se pare ideea de targ de produse artizanale din Romania si Bulgaria? Eu abia astept sa le descopar. Nu stiu cum sunt produsele artizanale ale vecinilor.

Dar am inteles ca vinurile bulgaresti (produse sau nu artizanal) au un potential extraordinar. Si mai stiu ca este un targ al mestesugarilor locali si al produselor agricole din regiunea transfrontaliera Romania-Bulgaria.

recolta

Pentru producatorii romani sunt disponibile 15 standuri care pot fi solicitate tot la adresa de e-mail achizitii@tncms.ro.

Ce fel de produse artizanale si traditionale romanesti va asteptati sa gasiti la cele 15 standuri?

Ma astept ca vecinii bulgari sa beneficieze tot de 15 standuri, astfel incat sa fie paritate transfrontaliera. Insa in afara de vinuri, nu stiu la ce alte produse traditionale bulgaresti sa ma astept. Voi stiti?

traditii bulgaresti

Si daca da, si daca nu, hai sa le descoperim impreuna Sambata, 20 Octombrie, pe Esplanada Teatrului!

Spor descoperitor!

Update:

Imagini de la targul de produse artizanale.

 

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.