Bine ati revenit la Miercurea fara carne. Azi va bat la cap cu mai multe bunatati, printre care si… fasole batuta. Dar pana la fasole mai e cale de batut, asa ca incep cu micul dejun.
Pentru de dimineata am avut icre de hering cu masline si cascaval. Peste icre am presarat piper roz de zor, ca sa incep ziua cu spor.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat mandarine cu ciocolata neagra. Din pacate, de poza am uitat 🙁
La pranz a mers ca unsa o ciorba de legume.
Apoi, ca sa fie si ceva un pic mai consistent, mamaliga cu ciuperci.
Si dacat tot am batut meniul pana aici, ajung si la fasole batuta.
Fasole batuta la Miercurea fara carne
Prin multe parti i se spune si fasole frecata, facaluita sau pur si simplu iahnie de fasole. Ideea este ca boabele se zdrobesc pana cand devine o pasta. Pe la mine la tara se facea in untura, insa fiind la Miercurea fara carne, nu este cazul. Deja v-am facut pofta si cu ciorba de burta, acum ne limitam la meniuri fara carne.
Ei bine, fasolea asta batuta merge tare bine cu usturoi. Dar si cu ceapa. De data asta le-am ignorat pe amandoua, ca sa nu se supere. Dar am avantajat un pic ceapa, pentru ca painea este cu ceapa.
In schimb am mai adaugat ardei umpluti cu branza si piper roz presarat.
Stiti ce mai merge la combinatia asta? Un pahar de vin de la tara.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei