Ardei copti la Miercurea fara carne

Ardei copti am azi in meniu, de dimineata si pana seara. Pe langa ei isi fac loc alte bunatati, pe care va las sa le descoperiti.

Tartinabile la micul dejun

N-am mai avut Ajvar sarbesc de dimineata, dar m-am multumit cu zacusca autohtona. Am zis sa fie si ardei necopti, pe langa cei din zacusca, asa ca pe felii de ardei gras am intins icre de hering. Mai departe, pe rondelele albe de ridiche neagra am pus branza cu mucegai albastru. Iar pe paine Wasa am intins guacamole de avocado.

tartinabile coapte si necoapte

A mers bine si un ceai fierbinte, in compensatie la temperaturile de afara.

Daca tot am ardei presarati peste tot in meniu, pentru intervalul dulce 09:00 – 11:00 ma gandisem initial la o ciocolata cu ardei iute 🙂 Exista mai demult o astfel de combinatia in colectia Heidi Dark. Nu cred ca mai exista in oferta Heidi, insa m-am orientat spre ceva mai modern.

Ciocolata Dubai originala, adica luata din chiar din Dubai. Ca sa se asorteze la culoare, am asociat ciocolata cu kiwi.

ciocolata Dubai cu kiwi

Ardei copti la pranz si seara

La pranz am mancat supa crema de ardei copti. Nu e prima data cand incerc supa crema de ardei, dar de fiecare data ma minunez cat e de buna.

supa crema de ardei copti

Ca sa fie si mai buna, am mai adaugat:

  • crutoane bake rolls,
  • bucati de Grana Padano,
  • piper roz.

Seara m-am pregatit pentru calamar oltenesc. Daca nu va mai aduceti aminte, asa zic eu la ardeii capia in otet, pe care i-am indopat cu branza si i-am perpelit in tigaia de clatite.

ardei copti, murati si indopati in acelasi timp

De data aceasta i-am indopat cu 3 ingrediente:

  • branza Cheddar, ca sa se potriveasca si mai bine cu culoarea ardeilor murati si copti 🙂
  • branza cu mucegai albastru, pentru contrast
  • conopoda gratinata

calamar oltenesc

Dar de ce credeti ca insist atata cu ardeii bucatariti in diverse forme? Ati ghicit, datorita urmatoarelor beneficii pentru sanatate:

  • stimulează digestia,
  • continutul de licopen ajuta organismul,
  • contine 30 de antioxidanti diferiti, care combat efectele radicalilor liberi,
  • continutul mare de vitamina B6 ajuta la tratarea anemiei,
  • continutul de vitamina K reduce riscul de osteoporoza,
  • continutul de mangan si vitamina B1 ajuta la functionarea creierului,
  • mentine pielea sanatatoasa,
  • previne crampele musculare,
  • sustine sanatatea orala,
  • contribuie la controlul greutatii,
  • sustine sitemul imunitar,
  • ajuta sanatatea cardiovasculara,
  • are proprietati antiinflamatorii.

Pofta buna fara carne!

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.