Urzici de iarna ati vazut? Eu am si mancat 🙂
Daca ghiocei am vazut deja de mai mult de-o saptamana in gradina blocului, in schimb urzici nu vazusem in piata. Am luat in weekend 2 pungi de urzici, ca sa am pentru ciorba de la Miercurea fara carne.
Mic dejun satios si sanatos
Pentru de dimineata am avut un mic dejun satios, cu unt de arahide si crema de fistic.
Am completat cu masline verzi si negre, dar si cu o felie de paine Wasa cu icre de crap si ceapa verde.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am continuat cu portocale si ciocolata neagra.
Apoi cu un ceai de merisoare si afine, indulcit cu merisoare confiate.
Ca tot este targul de cafea si ceai la Auchan pana pe 6 Februarie, am luat mai multe tipuri de ceai.
Asa ca sa-mi ajunga toata iarna.
Ciorba de urzici la pranz
Mi-a facut doamna mea o ciorba de urzici, in care a pus si oua intregi. Ca atare savurez ciorba cu mustarul la indemana. Imi place sa mananc ciorba cu mamaliga. Dar mai ales oul fiert moale cu mamaliga mi se pare dragoste la prima degustare 🙂
Acum am si ciorba de legume si ou, chiar daca fiert, asa ca merge si mamaliga.
In ciorbele de legume imi place sa pun si sana, iaurt, lapte batut, kefir sau hrean. O gura de kefir am mancat de dimineata, pe stomacul gol, pentru echilibrul florei intestinale. Asa ca acum m-am rasfatat cu hrean.
Dar de ce mananc ciorba de urzici iarna? Pentru ca beneficiile sanatoase se simt in caz de:
- probleme urinare (in perioada rece cine n-are?),
- dureri articulare,
- rinita alergica.
Mai sunt si alte beneficii in link-ul de mai sus, dar pe cele 3 le-am vizat eu.
Fan branza dupa urzici
Seara imi aduc aminte ca sunt fan branza, asa ca se cuvine o pizza Quattro Formaggi. Plus ca merge si cu vin, dar si cu bere 🙂 Sa nu mai zic cu ceapa verde sau cu praz.
Mai plusez cu cartofi copti, mamaliga coapta, branza coapta, ceapa si usturoi verde, dar si rondele de praz.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei