Nu stiu altii cum sunt, dar mie-mi place sa mananc cele mai multe legume in sezonul lor. Asa ca la Miercurea fara carne de azi am atentat la cartofi noi. Nu singur(i), va implic imediat si pe voi 🙂
Pentru de dimineata am avut legume coapte si legume crude. Adica zacusca si salata de vinete pe paine cu ceapa, bifate la cele coapte. Si gulii cu masline de Thassos la cele crude.
Peste gulii am presarat piper mozaic si ulei de masline.
Am avut deci si gustul iute si pe cel sarat la micul dejun. Ca sa nu mai spun de dulceata aparte data de ceapa din zacusca si din paine.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am preferat un mar rosu cu ciocolata neagra. Au fost asa de bune incat am si uitat sa fac poza 🙂
La pranz am continuat cu ingrediente de sezon. Adica ciorba de verdeturi de primavara, in care doamna mea a mai pus ou si cartof. Cand zic verdeturi de primavara ma refer la spanac, dragavei, loboda si tot ce mai vrei.
Iar eu am asezonat cu lapte batut, ca sa fie un pic mai acra. N-am vrut sa pun si pe marginea strachinii, insa daca asa s-a nimerit, am zis sa las picatura de decor.
Cartofi noi pentru cina
Seara ma pregatesc de un festin cu cartofi noi. Deocamdata i-am pregatit si-i tin la rece.
Iar cand le vine momentul, ceaunul de fonta ii va primi cu caldura.
Am luat cartofi mai mici, ca sa nu fie nevoie sa-i tai. Cand sunt gata, pun deasupra lor branza, marar si usturoi verde si las sa se imbine aromele.
Mai pun si mamaliga, ca sa fie imperecherea perfecta si simpla.
Nu mai zic ca dupa o asemenea bunatate merge de minune o bere, intr-o seara cu semifinala de Champions League. Va zic doar ca daca vreti sa savurati cartofii noi intr-un meniu mai sanatos, gasiti la Oana Cuzino.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Isabela
Hello, interesant meniul tau. Citeste si de Autofagia – Secretul tinereții și al prevenirii bolilor.
Daniel Botea
Multumesc, am sa ma uit