EUinmyregion 2019 – Povestea voastra va trimite 2 saptamani in Bruxelles

In urma cu 2 ani primeam vestea ca am castigat Blog Contest Euinmyregion. Premiul mi-a adus un sejur la Bruxelles, accesul la sesiunile EWRC 2017 si participarea la un training de social media. Si voi puteti. Doar sa participati la EUinmyregion 2019 si povestea voastra va poate trimite la Bruxelles.

EUinmyregion 2019

Cum a fost competitia EUinmyregion in 2017

Provocarea a fost sa povestesc despre un proiect din regiunea mea, realizat cu fonduri europene. M-am bazat pe un proiect de suflet, care se desfasoara chiar la mine la tara, unde am copilarit. Este vorba despre Covorul Oltenesc.

Scrisesem deja mai multe articole despre acest proiect dar pentru concurs m-am documentat la fata locului si am facut fotografii. Am scris povestea covorului oltenesc pe blog si am trimis-o in timp util la concurs.

Comisia Europeana a tradus povestea de pe blog in limba engleza si articolul rezultat a participat la concurs alaturi de alte aproape 100 de articole.

Au fost mai multe criterii care au stat la baza desemnarii castigatorilor. Juriul a apreciat storytellingul si detaliile despre proiect insa s-a tinut cont si de traficul blogului, de popularitatea articolului si de alte criterii statistice.

Cum a fost la Bruxelles

In primul rand premiul castigat mi-a asigurat transportul si cazarea la Bruxelles. Apoi am participat la un MoJo training – Mobile Journalism & Storytelling in Social Media.

EUinmyregion 2019

Au fost apoi inca 2 zile in care am participat la sesiunile EWRC – European Week of Regions and Cities.

Badge-ul de presa mi-a permis accesul la toate sesiunile si posibilitatea de a fotografia, inregistra sau intervieva vorbitorii.

EUinmyregion 2019

Nu in ultimul timp am avut timp sa vizitez cateva obiective turistice in Bruxelles si sa apreciez gastronomia zonei.

Am fost in Grand Place, la Brewer’s House, in Parc du Cinguantenaire si la Muzeul Regal al Armatei si Istoriei Militare.

Pentru 5 zile la Bruxelles, n-a fost deloc putin. Cum ar fi 2 saptamani la Bruxelles?

EUinmyregion 2019

Perioada de inscriere la EUinmyregion 2019 a inceput la 1 Aprilie si se incheie pe 18 August, ora 23:59 (ora de vară a Europei Centrale).

Vor fi desemnati 3 castigatori care vor participa la un program de pregatire la Bruxelles intre 29 Septembrie si 13 Octombrie.

Regulamentul competitiei il gasiti in limba romana pe site-ul Comisiei Europene.

Va recomand sa nu lasati participarea pe ultima suta de metri. Si sa abordati un subiect in care sa puneti tot sufletul. Cu siguranta se va simti atat la jurizare cat si in impresiile celor care va citesc povestea propusa in concurs.

Mai multe detalii administrative gasiti pe site, insa acestea sunt interesante daca ati castigat concursul 🙂 E recomnandat sa le cititi insa, ca sa intelegeti in detaliu provocarile EUinmyregion 2019.

Ce s-a schimbat la EUinmyregion 2019

Daca in 2017 a fost Blog Contest, la EUinmyregion 2019 relatarile pot fi sub mai multe forme:

 • fotografie,
 • material video,
 • postare de blog,
 • material audio,
 • postări pe o platformă de retele sociale,
 • postări pe Canva,
 • siruri de mesaje pe Twitter etc.

Dovada ca Social Media se dezvolta in permanenta iar Comisia Europeana incurajeaza diversitatea in exprimare. Iar daca sunteti mai mult pe Insta decat pe blog, nu exista discriminari. Eu v-as recomanda sa folositi toate modalitatile de comunicare, daca se poate.

Si premiile sunt schimbate, existand premii pentru „cetateni” si premii pentru „experti”. Ma voi referi la „cetatenii” europeni, pentru care stagiul la Bruxelles nu mai este de 5 zile ci de 2 saptamani. Cu atat mai bine pentru cei 3 castigatori, care vor participa la un program personalizat de formare în universul comunicării UE.

Castigatorii se vor familiariza cu munca din:

 • departament de comunicare al unei institutii a UE,
 • agentie de comunicare din cadrul UE,
 • organ de presă care prezintă sfera de la Bruxelles.

Spor castigator!

Save

2 Comments

  • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.