10 August cu gust amar in Romania

Anul trecut s-a nimerit sa fiu in Grecia pe 10 August. Insa am vazut pe Facebook cum Jandarmeria a gazat protestatarii pasnici. Acum sunt pe picior de plecare in vacanta, dar vreau sa las cateva ganduri aici.

10 August cu gust amar

Protestul de anul trecut de pe 10 August, la fel ca protestul din acest, are legatura cu justitia. Mai precis cu legile justitiei, decimate de ciuma rosie PSD, ALDE si UDMR in favoarea infractorilor si penalilor.

Ce s-a intamplat intr-un an? Dosarul 10 August e inca secretizat. Carmen Dan nu mai este ministru de interne, insa problemele interne ale ministerului sunt dezvaluite de tragedia de la Caracal. Exact la Caracal, acasa la Ciordache, adica in locul in care ministrul „alta intrebare” spunea ca va construi o puscarie incapatoare…

Si peste toate astea, Veorica ne indeamna la preventie si la lupta impotriva criminalitatii? Pe bune, preventie dupa ce sleahta de parlamentari PSD, ALDE si UDMR au dat legi care au scos din puscarii 16217 detinuti? Parca mai demult Guvernul comandase niste dictionare. Invatati-o si pe Veorica sa caute cuvantul preventie in dictionar.

16217 detinuti eliberati de PSD, ALDE si UDMR

Dupa proiectul lui Tudorel Toader, imbunatatit de Iordache si votat de parlamentarii PSD + ALDE + UDMR, au iesit mai devreme din puscarii 16217 detinuti.

Dintre care:

  • 1834 condamnati pentru omor in toate formele,
  • 768 condamnati pentru droguri,
  • 762 condamnati pentru viol,
  • 268 condamnati pentru trafic de persoane,
  • 218 condamnati pentru criminalitate organizata.

In intelepciunea sa, Veorica spune ca s-a insistat prea mult pe lupta anti-coruptie si s-a neglijat lupta impotriva criminalitatii.

2, stai jos! Cat ai avut la artimetica Veorico? Poate stii sa socotesti altfel din documentul oficial.

Pana unal alta scrie negru pe alb ca pentru evaziune fiscala erau 290 de detinuti care au fost scapati. Pe langa cei 3850 de mai sus, sunt de aproape 13 ori mai putini. Asta-i preventie? Ghinion! Se vede treaba ca vrand sa-l scapati pe Dracnea, ati favorizat infractionalitatea si criminalitatea.

Dracnea a iesit din prim-plan cu hartia igienica fluturand dupa el. Si-atunci cine-ti sopteste prostiile astea pe care le spui cu demnitate aia stupida?

Cica mesajul de a nu politiza tragedia de la Caracal era doar pentru opozitie. Veorica incearca sa dreaga busuiocul, acum cand Ciuma Rosie a scazut sub 20% in sondaje. Mai crede cineva minciunile Veoricai si ale PSD? Vad ca mai sunt destui batuti in cap care ii avertizeaza pe romani ca 10 August se poate repeta.

Eu repet cateva cuvinte cheie:

  • In democratie, hotii stau la puscarie!
  • Jandarmeria, nu mai apara hotia!
  • Justitie, nu coruptie!
  • PSD, ciuma rosie!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.