Mazare romaneasca la Miercurea fara carne

Nu e prima data cand am mazare romaneasca la Miercurea fara carne. Am zis made in RO, ca sa nu confundam cu Mazare de Rahova via Madagascar.

Dar hai sa vedem meniul zilei.

Pentru de dimineata am avut clatite cu branza, ca la mama acasa.

clatite cu branza

Adica le-a facut maica-mea, ca daca le faceam eu le bucataream din malai, cu branza si cu marar 🙂

Am mai bagat niste icre pe felii subtiri de castravete, ridichi si pasta de masline. Adica am savurat si gust sarat si amar si iute, ca am pus piper mozaic peste icre dupa ce le-am gustat 🙂

icre si masline pe castravete

Plus un gust dulce-amarui de la polen, pe care nu l-am mai pozat ci l-am ingurgitat.

In intervalul dulce am plusat cu ceai, ca pe vremea asta racita brusc e chiar recomandat. Ca sa nu racesc si eu 🙂 Ceaiul il beau neindulcit insa m-am dedulcit la o gutuie cu ciocolata neagra.

gutuie cu ciocolata neagra

Asa am completat si coloritul alimentar de dimineata: alb, masliniu, verde, rosu, galben si ciocolatiu.

Mazare romaneasca la pranz

La pranz am savrat mazare la cuptor, facuta in casa. Nu singura, ci alaturi de mamaliga. Pe care am copt-o un pic, ca sa fie mai șic 🙂

mazare romaneasca cu mamaliga coapta

Este si o mancare sanatoasa, deoarece mazarea are continut mare de fibre, continut mic de grasimi si nu are deloc colesterol. Iar pentru Miercurea fara carne merge la fix, pentru ca mazarea este o sursa buna de proteine. Nu spun eu, ci Oana Cuzino.

Seara ma pregatesc pentru o salata de cruditati, in amintirea zilelor de vara prelungite pana mai zilele trecute. Adica castraveti, rosii, ceapa verde, ceapa rosie, marar, patrunjel, salata verde, masline de Thassos, lamaie si ulei de masline. I-am mai adaugat branza Maasdam si am ornat cu otet balsamic.

salata de cruditati

Daca vi se pare ca rosiile sunt cam galbene, e normal pentru ca-s inca verzi 🙂 Nu mai e vara si se coc mai greu 🙂

S-avem pofta buna fara carne!

Update:

Daca simtiti ca mai lispeste ceva din meniu si nu stiti ce sunt aceia opintici, gasiti aici 🙂

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.