Supa crema de dovleac la Miercurea fara carne

In ultima zi de Miercuri de toamna si fara carne m-am gandit sa am ingredientul lunii Noiembrie. Sub forma de supa crema de dovleac. Insa mai am si alte bunatati in meniu, pe care va invit sa le descoperiti.

Pentru de dimineata am avut gulie pe post de paine, peste care am pus icre de hering. Si un praf de piper mozaic. Si-un ardei cu branza 🙂

Gulie si ardei cu icre de hering

Varianta rosie a fost din ardei gras pe post de paine. Pentru gustul sarat-amar si pentru armonie coloristica, am adaugat si cateva masline de Thassos.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 ma pregatesc deja pentru iarna. Adica portocala cu ciocolata neagra.

portocoala si ciocolata neagra

Nu inainte de o incalzire cu ceai, indulcit cu merisoare confiate. Stiti ca eu cu dulciurile nu prea ma omor, insa merisoarele confiate sunt pentru beneficii sanatoase. Adica in primul rand impotriva infectiilor urinare, apoi ca antioxidant.

Supa crema de dovleac la pranz

Daca in alte zile de Miercurea fara carne de toamna am avut dovleac copt, acum l-am copt pana l-am facut supa crema 🙂

In supa crema am pus crutoane de paine, dar si de mamaliga.

supa crema de dovleac

Nu stiu daca exista notiunea de crutoane de mamaliga, dar va spun cum le-am facut. Coaja mai coapta din mamaliga am mai copt-o si eu in tigaie, sa devina si mai crocanta. Apoi am rupt-o in bucatele. Sune cele mai galbene.

Crutoanele de paine sunt din paine cu maia si ceapa. Painea s-a uscat, insa aroma de ceapa coapta este superba in supa crema.

Pentru un plus de arome am adaugat si verdeturi de Provence. Are si supa crema aroma ei, insa nu este atat de puternica precum dovleacul in cuptor. In schimb culoarea este superba si-mi face pofta de mancare. Ceea ce va doresc si voua 🙂

In amintirea zilelor de vara

Seara ma pregatesc pentru o salata de verdeturi. Salata verde de mai multe feluri, gulii, rosii, castraveti si ce mai gasesc prin frigider. Asa, in amintirea zilelor de vara, pana cand vine cu adevarat iarna.

Mai pun ulei de masline, lamaie si masline de Thassos. Iar pe deasupra arunc ceva branza, apoi decorez cu mousse de acid balsamic.

salata de verdeturi

Dupa dovleac, am completat seara cu crochete de dovlecel si cu cartofi copti la cuptor.

dupa supa crema de dovleac, crochete de dovlecel

Iar mai tarziu bag alune cu bere, ca a aparut deja Tuborg Christmas Brew. Si merg bine impreuna la fotbal de Champions League. Visca Barca!

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.