Caviar de Quinoa la Miercurea fara carne

Miercurea trecuta am avut icre negre si mi s-a reprosat ca, desi nu sunt cu carne, sunt obtinute prin sacrificarea pestilor. Pe buna dreptate. Ca sa nu mai fie astfel de probleme, azi am caviar de Quinoua.

Caviar de Quinoua

Tin minte ca atunci cand am experimentat semintele de Chia, s-au umflat si aveau consistenta de bobite de icre, care trosneau in dinti.

Acum n-am avut Chia ci seminte de Quinoua, pe care le-am pus la umflat si colorat in suc de sfecla rosie 🙂

M-a fentat un pic imaginea de la Oana Cuzino, din articolul despre beneficiile Quinoua. Acolo Quinoua a fost un pic fiarta si de-aia s-au umflat bobitele si arata ca un caviar 🙂

La mine seamana? Ca eu nu le-am fiert ci doar le-am imbibat cu suc de sfecla rosie.

caviar de Quinoua

Data viitoare incerc si cu Chia, iar pe urma trec la icre de Amaranth. Pana atunci sa va spun ce-am decorat azi cu „caviarul” de Quinoa 🙂

Am avut crochete de feta si masline si paine cu maia prajita pe care am pus humus. Iar de restul „caviar” 🙂

Mic dejun cu caviar de Quinoua

Am pus si sfecla rosie cu hrean, cu cateva bobite de quinoua lipite pe sursa culorii.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat kiwi cu ciocolata neagra. Si-un ceai de menta.

kiwi cu ciocolata neagra

La pranz ma pregatesc pentru o supa crema de rosii, cu crutoane si verdeturi de provence.

supa crema de rosii

Mai pun si cartofi frantuzesti, ca sa ma pregatesc pentru branza de seara 🙂

cartofi frantuzesti

Pai da, ca seara ma prinde la Revino Cheese & Wine Show, cu branzeturi si vinuri romanesti. Adica fara carne si branza (ca doar n-are oase) si vinul.

Ca sa va fac pofta de branzeturi, iata care sunt ingredientele:

  • Tomasar,
  • Svaiter,
  • Branza Horezu,
  • Branza de Burduf,
  • Branza cu trufe,
  • Branza cu mucegai albastru,
  • Branza cu piper rosu,
  • Branza cu nuca,
  • Branzeturi tip Camembert si Brie,
  • Branzeturi de capra.

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca aveti pofta de paste, va poftesc sa dati copy-paste la Brindusa, la paste cu ciuperci.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.