Seara viorilor si a orchestrei de coarde in Parcul Romanescu

Dupa ce ne-am bucurat saptamana trecut de un concert pentru 2 flaute, acum va fi seara viorilor.

Seara viorilor in Parcul Romanescu

Seara viorilor cu Bach si Beethoven

Filarmonica Oltenia Craiova ne asteapta la Teatrul de Vara din Parcul Romanescu cu urmatorul program:

  • Johann Sebastian Bach: Concertul în Re minor pentru două viori și orchestră de coarde,
  • Ludwig van Beethoven: Simfonia nr. 6 în Fa major, op. 68, „Pastorala”.

Concertul dirijat de Marius Hristescu va avea loc Vineri, 24 iulie, începând cu ora 20:00, la Teatrul de Vară din Parcul ”Nicolae Romanescu”. Despre Marius Hristescu aminteam in Februarie, inainte de pandemie, cu ocazia trecerii de la Classic la Jazz.

Marius Hristescu

Soliștii serii vor fi Simona Petrencu și Simion Petrencu, artisti ai Orchestrei Simfonice craiovene.

Simona si Simion Petrencu

Simona Petrencu a urmat cursurile Liceului de Arta „Marin Sorescu” din Craiova. In 2017 a absolvit Departamentul din Arte din Craiova, specializarea vioara, clasa prof. univ. Octavian Gorun.

Simona Petrencu

A beneficiat în toată această perioadă de indrumarile tatălui sau, violonistul Simion Petrencu. Din anul 2012, pe parcursul studentiei, Simona Petrencu a fost angajată ca violonistă în orchestra Filarmonicii „Oltenia”, in prezent fiind artist instrumentist.

Pe langa partiturile simfonice, s-a apropiat de domeniul ofertant al operei şi operetei, interpretând pe scenele unor importante instituții de profil din ţară, precum Teatrul de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi, Opera Română Craiova etc. În prezent colaborează cu Orchestra de cameră „Lyra Gorjului” din Târgu Jiu.

A participat la turneele în străinătate organizate de Filarmonica „Oltenia” în Coreea de Sud, Italia, Franța, Muntenegru, China.

Violonistul Simion Petrencu s-a nascut in anul 1957, in localitatea Chilia Veche (judeţul Tulcea). A urmat cursurile Liceului de Muzica din Galati, avandu-l ca profesor de vioară pe interpretul şi compozitorul Florin Dimitriu.

Simion Petrencu

In 1980, a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Din acel an a fost angajat la Teatrul de Operă şi Operetă din Craiova (actualmente Opera Română),unde a detinut functia de concertmaestru.

In 1990 a fost cooptat în orchestra simfonica a Filarmonicii „Oltenia”, Craiova, in cadrul careia activeaza si în prezent ca solist instrumentist. A participat la turneele in strainatate organizate de Filarmonica „Oltenia”. In anul 2002 a fost premiat, impreună cu membrii cvartetului Filarmonicii „Oltenia”, la Festivalul Concurs Internaţional de Muzică „Fadjr” de la Teheran.

Accesul la eveniment

Intrarea la eveniment se face pe bază de invitație care se procură, în limita locurilor disponibile, de la:

  • Agenția de bilete a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, din Calea Unirii Nr. 16, Luni – Vineri, orele 08:00 – 16:00;
  • Teatrul de Vară din Parcul “Nicolae Romanescu”, Vineri, orele 19:00 – 20:00.

Rezervări se pot face și la numărul de telefon 0251 414 698.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.