Dupa cum va spuneam, am raspuns ieri la un exit-poll la iesirea de la vot. Asa ca am asteptat cu nerabdare rezultatele exit-poll-urilor pentru alegeri locale realizate inspirat in 3 orase mari.
La Bucuresti primaria a fost castigata de Nicusor Dan, sustinut de USRPlus si PNL. La Constanta era egalitate intre PNL si USR-Plus, aici neexistand o alianta pentru primarie, ci o lupta separata. Nici la Craiova n-a existat o alianta, dar aici a castigat Olguta si PSD-ul.
M-am bucurat pentru un Bucuresti wireless, dar sunt suparat ca la Craiova nu s-au gasit resursele pentru o alianta castigatoare.
Firea-mi scarba
Ati auzit vorba aia „Fi-mi-ar scarba”? Exact asa mi-a fost cand am vazut-o pe duamna spunand ca rezultatele exit-poll-urilor nu sunt cifre reale, ci doar sondaje de opinie. Ma indoiesc (mai rău ca o sârmă ruginită) că duamna nu stie diferenta dintre sondaj de opinie si exit-poll.
Sondajul de opinie se bazeaza pe posibila participare a celui care raspunde si n-are informatii palpabile despre participarea la vot. Exit-poll-ul se bazeaza pe participarea celor care au votat, iar marja de eroare este mai mica.
Ca atare cred ca duamna a mintit cu nerusinare si cu zambetul fals pe buze, pe care l-a afisat imediat. Chiar daca n-a recunoscut ca a pierdut, faptul ca a intervenit de acasa si nu de la sediul PSD spune totul.
A propos de Firea-mi scarba, Ciolacu a gresit numind-o duamna Firmea in aparitia televizata de la sediul PSD? Putea sa zica si Sîrmea, cert este ca Bucurestiul este de azi wireless si ca panarama de guvernare pesedista s-a terminat.
Imi aduc aminte momentul in care Firea ii ura bun venit Simonei Halep la Bucuresti. Fiind huiduita, propaganda ciumei rosii a „intors-o” ca oamenii au huiduit-o pe Simona.
Acum bucurestenii au spalat cu duamna Firea pe jos, cu apa rece. O actiune mult mai buna decat o huiduiala. Si ca sa vezi ce coincidenta, in aceeasi zi Simona Halep si-a sarbatorit ziua de nastere cu o victorie la Roland Garros. Intr-o zi ploioasa si friguroasa de Septembrie, aceasta este imaginea care ne incalzeste de la Paris.
Alegeri locale si trenduri (pentru) generale
Exista o vorba care spune Think global, act local!
Aplicata la noi s-ar traduce cam asa. Actiunile si rezultatele de la locale ar trebuie sa dea de gandit pentru urmatoarele alegeri generale.
Chiar daca zic unii ca PSD-ul actual nu mai este ciuma rosie din vremea lui Dracnea, parlamentarii care au votat pentru penali sunt inca in functii. Si inca voteaza mariri de pensii si alte fantasme electorale. Iar votul politic (adica rezultatele de la Consiliile Judetene) este inca rosu:
Cu toate aceastea, semnalul dat la Bucuresti (si nu numai) este un trend care va continua si la parlamentare. Ca tot vorbim de semnale, vom vedea si cine a candidat la locale cu gandul la parlamentare.
De aplaudat Clotilde Armand care a renuntat la locul de europarlamentar pentru a deveni primar in Sectorul 1. De aplaudat Nicusor Dan pentru perseverenta cu care se bate din 2012 pentru Bucuresti. Ramane sa vedem si pe plan local.
Revenind la Craiova, sper ca macar in Consiliul Local PNL si USRPlus sa se inteleaga pentru o majoritate, daca n-au fost in stare inainte de alegeri.
In CL Craiova sunt urmatoarele mandate:
- PSD – 10 consilieri,
- PNL – 9 consilieri,
- USRPlus – 5 consilieri,
- PER – 3 consilieri.
Spor!
P.S.
Ziceam mai sus de semnalele care arata daca s-a candidat la locale pentru functia de primar sau pentru locul de la Parlamentare.
La fel de aiurea ar fi sa bata palma PNL cu USRPlus pentru o majoritate in Consiliul Local, dar in functiile de viceprimari sa nu fie cei care au candidat la Primarie. Primul pas spre primar este functia de viceprimar. Zic asta pentru ca am vazut diverse „propuneri” ca viceprimari sa fie consilieri care n-au candidat pentru Primarie.
Ce sa fie, ce sa fie?
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei