Esti ce votezi! Iar daca nu votezi, nu contezi

Am votat azi, ceea ce va doresc si voua 🙂 Sub sloganul Esti ce votezi, am ales candidatii care mi s-au parut cei mai apropiati de asteptarile mele. N-am sa zic cu cine am votat, dar pot sa va spun ca am votat cu cei care ma reprezinta si cu care ma identific. A propos de indentificare, sa va spun si experienta de la sectia de vot.

Cum se desfasoara votarea la locale 2020

Am dat sa intram in cladire pe unde stiam de ani de zile. Doar ca acum s-au facut fluxuri separate pentru intrare si iesire. Pe unde intram de obicei, acum este iesirea. Nu-i bai, ne-am dus la usa urmatoare 🙂

Dar pana cand sa intram in cladire, am fost intrebati preventiv pe ce strada locuim, ca sa nu incurcam sectiile. Daca nu mai tineti minte la care sectie votati, puteti sa verificati online de acasa in Registrul Electoral.

Noi stiam, s-au convins si ei ca suntem la usa care trebuie, NE-AU LUAT TEMPERATURA DIN FRUNTE si am intrat in cladire. Aviz celor care se tem sa nu fie micro-cipati, de aceasta verificare nu scapati, daca vreti sa votati.

La sectia noastra era coada, in sensul ca mai asteptau la usa 3 persoane. Ne-am dat cu dezinfectant pe maini, am stat vreo 5 minute pana cand sa intram si vreo 2 minute in interior.

In sectie, la tableta era chiar Daria mea. M-ar fi recunoscut si fara sa-mi ridic masca, dar pentru ca asa era procedura, am respectat pasii.

Am pus stampila pe cele 4 buletine de vot, dupa ce mai intai am verificat ca toate buletinele de vot sa aiba stampila sectiei pe ultima pagina.

Am dat stampila inapoi, mi-am recuperat buletinul cu dovada votului lipita pe spate si cam asta am fost.

Esti ce votezi

Si da, am semnat cu pixul adus de-acasa.

La iesire m-a intrebat o domnisoara daca am votat la sectia 22. Da, asa ca am raspuns si la un sondaj.

Cu cine am votat la Primar, cu cine am votat la Consiliul Local si tot asa. M-a mai intrebat despre varsta si mi-a urat surprinsa multi inainte cand i-am zis 50 🙂 Apoi care sunt studiile absolvite si cam asa a fost sondajul si experienta la sectia de votare. Probabil ca mai ajung la sectie sa-i aduc Dariei de mancare 🙂

Esti ce votezi

Sunt putine ocaziile in care ma bucur ca trebuie sa stau la coada. Ultima data m-am bucurat in 2018, la Festivalul Shakespeare, cand era coada la cultura.

coada la cultura

Azi m-am bucurat pentru coada de la sectia de vot. Sper sa fie coada rezonabila pana aproape de ora 21:00, ora inchiderii urnelor.

Ar fi dovada ca oamenii inteleg importanta votului pentru alegerile locale. Si ca au invatat ceva din anii in care absenteismul la vot a adus in functii de conducere persoane nereprezentative si nocive.

Pana la urma merita sa aloci acum cateva minute la sectia de vot pentru a influenta conducerea locala pentru urmatorii 4 ani. Cred cu tarie ca esti ce votezi. Iar daca nu votezi, nu existi pentru cei care vor conduce, deci nu contezi.

Spor la vot!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.