Blog blocat sau raportat pe Facebook? Ce-i de facut

Timp de 3 saptamani n-am reusit sa mai pun articolele de pe blog pe Facebook. Nici pe profil, nici pe pagini, nici in grupuri si nici macar in comentarii. Cred ca m-a raportat cineva si m-am ales cu un blog blocat de Facebook.

blog blocat pe Facebook

Sursa foto

Blog blocat, banuiesc ca raportat

Cand spun ca am un blog blocat pe Facebook, ma refer la faptul ca nu-mi mai aparea pe FB niciun articol de pe blog postat de la inceputul anului 2020. La fel si-n grupuri sau paginile FB. Nici macar la articolele sponsorizate nu mai aveam acces.

The content you requested cannot be displayed right now. It may be temporarily unavailable, the link you checked on may expired.

Nu mai zic ca si in chat, daca puneam numele blogului, nu se mai transmitea mesajul. Primeam un avertisment cu rosu:

Your message couldn’t be shared because this link goes against our Community Standards! If you think this doesn’t go against our Community Standards let us know.

Le-am dat nenumarate mesaje ca „sa-i las sa stie” ca articolele mele nu incalca standardele FB, dar fara niciun rezultat. Probabil ca aceste mesaje ajung la robotei.

Chiar daca incercam Sharing Debugger din Facebook for Developers cu adresa blogului, acelasi raspuns il primeam. Iar „let us know”, iar mesaje fara niciun rezultat.

La rubrica de suport nu aveam nicio restrictie activa, insa erau mai multe articole despre care zicea ca nu pot fi vazute de altii. Acelasi motiv, ca ar incalca standardele comunitatii. Singura optiune de aici a fost sa spun ca nu sunt de acord ca incalca standardele. Probabil ca pe robotei i-a durut la mufa de parerea mea ­čÖé

Ce cred ca s-a intamplat si cum am ajuns cu blog blocat

Nu scriu tampenii pe blog, si de exemplu, nu pun articole cu Miercurea fara carne pe grupuri de business. Nici nu mediatizez articolele de pe blog in toate grupurile odata.

La un articol despre deschiderea Cereal Crunch in Craiova, postat pe un grup craiovean, cineva mi-a comentat ca sunt niste bazaconii.

Eu sunt pasionat de nutritie, am chiar diploma de tehnician nutritionist, insa n-am intrat in detalii in articol. Am amintit doar ca este vorba despre cereale integrale. Si i-am comentat respectivului sa-mi spuna daca parerea lui se bazeaza pe ceva cunostinte de nutritie sau pe experienta proprie. Probabil ca nu i-a convenit comentariul si s-a apucat sa-mi raporteze toate articolele de pe grupul respectiv.

N-a contat ca erau articole despre concertele Filarmonicii, Miercurea fara carne, vinuri, articole despre ONG, Dine-In Cinema sau Vizionarium. Tot ce-a prins a raportat in acel grup si cred ca si-n alte grupuri craiovene pe unde mai avea acces. Asa ca m-am trezit cu atentionari pentru vreo 10 articole la rubrica de suport.

Asta se intampla pe 13 August, inainte sa plec in vacanta in Thassos. Oricum in vacanta n-am stat sa scriu pe blog, asa ca am sperat ca-si revine de la sine.

Repet, nu aveam nicio restrictie de genul ca nu mai pot posta, sharui sau altceva. Insa cand FB vedea url-ul blogului meu, se inrosea pe loc si bloca tot. Credeam ca-n 2 saptamani se prinde ca-i vorba de o raportare falsa, dar n-a fost cazul.

Ce faci cand ai blogul blocat pe Facebook? La revenire am luat la rand toate articolele notificate in suport si am spus ca nu sunt de acord ca incalca standardele comunitatii.

Cum am rezolvat cu Facebook Business Support

Mi-a zis Adelina ca trebuie sa le explic treaba asta pe chat. Ca sa ajunga mesajul la oameni, nu la robotei. Mi-a dat si un link spre business support, cu indemnul sa vorbesc pe chat cu cineva de acolo.

Am fost sceptic la inceput, intrebandu-ma daca ar avea vreo legatura cu partea de business. Pe urma m-am gandit ca daca blogul e blocat, nu mai pot sa dau boost articolelor pe FB. Cum asta ii afecteaza la bani, ar putea sa fie mai atenti la cerere.

Inainte de a trece la explicarea problemei, trebuia sa mai stiu Ad Account ID. L-am gasit la detaliile de plata atunci cand am dat boost articolelor sponsorizate. Apoi am respectat pasii din video. Chiar daca filmuletul este in spaniola, imaginile sunt in engleza.

Trebuie sa pornesti de la Business Support. Dupa ce dai click pe link-ul de mai inainte, te duce la aceasta interfata. Acolo dai click pe chestia incercuita cu rosu, Get Started sau cum iti apare daca ai in limba romana.

Facebook Business Support

Ajungi la urmatoarea interfata, de unde selectezi Policy and Account Security.

Facebook Business Support in caz de blog blocat

Apoi in pagina care se deschide te duci direct la Chat with a representative.

Chat with a representative pentru blog blocat

Daca ai ajuns la Chat, inseamna ca ai scapat de robotei si poti sa vorbesti cu un om ­čÖé

Ce selectezi mai departe cand vorbesti cu un reprezentant uman al Facebook, nu cu un robot

Acolo trebuie sa completezi datele si mai ales Ad Account ID.

Ad account ID

Am selectat Ad policy or disapproved Ad si am completat in engleza cererea.

Ad Policy or disaproved Ad

La titlu am pus Blog site URL is blocked apoi la rubrica de detalii am explicat „ce si cum” inainte de a da start chat. Aveam deja pregatite print-screen-uri, pentru ca in formular nu am putut sa introduc imagini.

Cum FB-ul meu este setat in engleza, am vorbit in engleza cu Eliran, i-am explicat problema si mi-a cerut adresa blogului.

Cum nici pe chat nu puteam s-o postez, i-am trimis print screen cu mesajul. Se vedea ca incercand sa scriu pe chat adresa blogului, aparea mesajul rosu ca nu pot sa trimit linkul.

Pentru ca mesajul spunea ca blogul nu respecta standardele comunitatii, m-a intrebat ce fel de articole am pe blog.

Am inceput sa-i detaliez exact despre articolele notificate: concert simfonic, Miercurea fara carne, degustari de vinuri si ce mai era pe-acolo. M-a oprit dupa 2-3 exemple, probabil si-a dat seama ca nu era ceva ce ar putea incalca standardele.

I-am pus si print-screen-uri cu 2-3 articole notificate la FB Support, despre care-i spusesem mai sus.

Mi-a zis ca pare ok si ca voi primi un e-mail imediat ce se rezolva.

In loc de concluzie

Cred ca in nici 10 minute, pana sa primesc e-mail, am primit un telefon. Eliran m-a anuntat ca e totul ok si ca blogul a fost deblocat. Probabil a vrut sa verifice ca datele completate de mine sunt reale, inclusiv numarul de telefon.

Am primit si e-mail-ul cu anuntul deblocarii blogului si cu un formular de feedback la care am raspuns imediat.

A fost atat de simplu, dupa ce-am incercat toate solutiile timp de 3 saptamani. Din acest motiv am scris si articolul, ca sa stiti exact care sunt pasii necesari.

Acum n-am idee daca s-a rezolvat asa de rapid pentru ca epuizasem deja celelalte optiuni. Stiu insa ca s-a rezolvat, ceea ce va doresc si voua cand aveti astfel de probleme.

Spor deblocator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.