Pretentii guvernamentale la trecerea dintre ani

Cu graba de dinainte de Craciun si cu alte indeletniciri placute de sarbatori, despre noul guvern n-am apucat nimic sa spun. Revin acum cu pretentii guvernamentale de final de an si pentru lunile viitoare.

Pretentii guvernamentale la zi

Cand era Veorica premier, chiar ca nu aveam prententii. Pe principiu de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, ma rugam doar sa scapam mai repede de o asemenea reprezentare.

Acum, cu un guvern din care am apucat sa cunosc cativa ministri, pretentiile sunt mult mai mari. Dar hai s-o luam cronologic.

URR, USRPlus si pretentii in plus

In 2003 m-am numarat printre membrii fondatori ai URR Craiova. Daca n-ati auzit despre URR, insemna Uniunea pentru Reconstructia Romaniei.

Era un partid tanar, un fel de USR al anilor 2000, construit majoritar din tineri care nu mai facusera politica. Printre alti tineri de isprava, acolo l-am cunoscut si pe Cip, adica Ciprian Teleman. Este actualul ministru al Cercetarii, Inovării si Digitalizarii.

pretentii guvernamentale de la Ciprian Teleman

Atunci nu era FB, dar am gasit totusi o imagine de grup pe site-ul URR.

URR 2004

Pe vremea URR ne-am intalnit de mai multe ori si de fiecare data mi-a placut la Cip ordinea si determinarea cu care incepea orice proiect. Sper sa se vada si acum in timpul guvernarii, asa ca de la acest minister am mai multe pretentii decat de la altii.

Cu Vlad Voiculescu m-am intalnit la Webstock 2018 si am ales sa imortalizez momentul sub motto-ul Oameni noi in politica.

Oameni noi - Vlad Voiculescu

Mi-a placut prestatia lui Vlad in timpul guvernului tehnocrat. Cred ca daca s-ar fi continuat schimbarile incepute de el atunci, acum sistemul sanitar era mai bine pregatit. Nu mai zic ca azi, in plina pandemie, responsabilitatea sanatatii in Romania este o provocare foarte mare.

pretentii guvernamentale de la Vlad Voiculescu

Continuitate la Ministerul Culturii

Pe Bogdan Gheorghiu, l-am cunoscut in toamna la Ceremonia de decorare la Teatrul National „Marin Sorescu” Craiova.

pretentii guvernamentale de la Bogdan Gheorghiu

A fost primul ministru al culturii care a discutat cu totii angajatii, de la mic la mare. Si care a vizitat toate spatiile institutiei. N-am spus-o eu, ci oamenii de la teatrul craiovean.

Cred ca promisiunea de reabilitare a cladirii TNC Craiova are sanse reale de reusita cu Bogdan Gheorghiu la Ministerul Culturii si cu Mihai Firica secretar de stat.

Bogdan Gheorghiu si Mihai Firica

Cum la mine pe blog aveti ocazia sa gasiti multe subiecte culturale, astept cu nerabdare momentul inaugurarii.

Eduard Novak la Ministerul Tineretului si Sportului

Pe Eduard Novak l-am intalnit la Webstock 2012, unde a generat cel mai emotionant moment al intalnirii. Va las cu un moment din dialogul cu Chinezu.

Am retinut din 2012 cateva vorbe pe care sper sa le regasesc si-n activitatea de ministru:

  • „Lucreaza in echipa, conteaza foarte mult!”
  • „Daca as fi stiut ca aduc atata bucurie, as fi muncit mai mult!”
  • „Cu capul mare si cu nasul pe sus, nu ajungi niciodata departe.”

Eduard este obisnuit sa castige trofee, sa urce pe podium si sa se cante imnul Romaniei. Este sportiv profesionist si are o tenacitate incredibila. Daca mai adaugam pregatirea juridica, sper sa vorbim despre un ministru cu succes.

Ce inseamna sportiv profesionist pentru Eduard Novak, gasiti tot intr-o inregistrare din 2012.

Concluzii la actualele pretentii guvernamentale

Mai sus sunt doar 4 exemple dintr-un guvern cu 20 de persoane.

pretentii guvernamentale in Romania

Si chiar daca pe site-ul oficial sunt mentionati in ultimele randuri, sper ca ei sa fie in primul rand al schimbarii in bine. Mai sunt si alte persoane in care imi pun speranta, asa incat macar din acest punct de vedere inchei anul mai increzator decat in alte situatii.

Spor imbunatatitor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.