Sper ca ati fost cuminti si ca v-a adus Mosul ce v-ati dorit. Am avut parte de un Mos Craciun cu gust la vin. Si cu pofta mare, pentru ca mi-a adus un pahar urias.
Nici nu mai stiu de cand imi doream un astfel de pahar de vin, insa stiu sigur am cobit cu urarea blogosferica din Ajun.
Mos Craciun cu gust la vin si cu sete cam mare 🙂
A fost surpriza cadoul Mosului, l-am vazut abia cand am desfacut cutia 🙂
Am pus langa pahar cea mai mare sticla din dotare. O sticla Magnum de Simfonie de la Domeniul Coroanei Segarcea, adica „doar” 1,5 litri, pare micuta pe langa acest pahar primit in dar.
Pfff, n-aveam cum sa umplu paharul corespunzator, cu vinul pus la diametrul maxim. Asa ca l-am umplut cu dopuri de la mai multe sticle de vin.
As putea sa-l folosesc pe post de decantor. Insa pana atunci am completat atmosfera deschisa de lustra din sticle de vin, ca sa se inchida bine povestea de Craciun.
Sper ca si voi ati avut un Craciun de poveste, asa ca va povestesc si despre ziua de azi.
Alte bunatati de Craciun
N-am sa insist cu caltabosi, piftie, salata Boeuf, cozonac sau sarmale. Le-am bifat ca orisicare 🙂 Ba am adaugat si-un gratar in curte la sor-mea. Dar astea sunt la ordinea zilei pentru multa lume, asa ca prefer sa ma opresc la ceva mai deosebit.
In copilarie, in vacantele de Craciun la tara mancam struguri Zaibar pusi la pastrat in pod. Azi la sora erau struguri de alt soi, dar neculesi de-atata timp sunt foarte dulci. Din ei ar iesi un vin DOC CT (culesi tarziu), dar le-am facut CTC-ul in varianta naturala, nu cu fermentatie alcoolica 🙂
Sunt aceiasi struguri cu care ma laudam la Miercurea fara carne, doar ca acum i-am mancat direct din vita de vie.
Insa daca struguri de Zaibar oltenesc n-am avut, am avut praz 🙂 A gasit doamna mea o reteta de rulada cu morcov, doar ca a adaptat-o olteneste la sezon.
In loc de ridichi rosii a pus ridiche neagra, iar in loc de ceapa a pus praz. A iesit minunatia asta de rulada cu praz majoritar, din care am reusit sa mai prind in poza ultimele 2 bucati 🙂
Foarte misto, avand branza in compozitie a mers de minune cu un Chardonnay baricat. Pe urma au mers si „porcariile” de pe gratar cu un vin rosu, dar nu mai insist.
Mai amintesc doar despre eclerurile facute in casa.
Stiu ca lumea cauta eclere, insa prima varianta din DEX este ecleruri. Indiferent cum le ziceti, va zic eu ca merg bine si cu vin 🙂
Hai noroc si ceasu’ bun ca la Craciun!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Denisa Grigoras
Mmmm, anul acesta noi am mers pe ceva mai clasic, anume Merlot, Busuioacă de Averești și ceva Pelin făcut de casă. Nu știu dacă le-am combinat corespunzător cu mâncarea, dar ele între ele au fost bune tare!
Daniel Botea
Bre, sper ca nu in ordinea de mai sus 🙂 Merlot-ul trebuia sa fie ultimul 🙂
Raluca Brezniceanu
Foarte haios paharul! Am avut o sticla de Metaxa asa gigantica, cred ca a avut 5 litri si am adus-o din Grecia. Am baut un an intreg ca s-o terminam, asa ca sunt curioasa cum o sa bei tu din paharul asta urias.
Daniel Botea
Pai daca nu goleai sticla de Metaxa, poate faceam o proba 🙂 Am pus o sticla de vin de 1,5 litri langa pahar si este prea mica pentru a-l umple la diametrul corespunzator 🙂 Cred ca o sa-l folosesc pe post de decantor. Dar pana atunci l-am umplut cu dopurile de la sticlele de vin