Masa pentru doi, initiativa Betano pentru personalul medical si afacerile locale din HoReCa

Acum, in perioada sarbatorilor din timpul pandemiei, ne gandim mai ales la siguranta si la masa de Craciun. Cu siguranta aceste 2 cuvinte cheie au fost si in atentia celor de la Betano, atunci cand au imaginat proiectul Masa pentru doi.

Masa pentru doi, proiectul Betano pentru HoReCa si personalul medical

Hai ca se poate!

Pe mine ma stiti mai mult ca suporter de handbal. Insa ma bucura faptul ca BETANO sustine responsabil sportul in general,  dar si ramuri sportive precum fotbal, lupte sau automobilism sportiv. Si mai mult ma bucura implicarea in cadrul comunitatilor locale, mai ales pe timp de pandemie, cand nevoia este mai mare.

In acest context salut donatia de 100 000 euro pe care Betano a facut-o catre Crucea Rosie Romana, pentru achizitionarea urgenta de echipamente in spitalele care se pregateau pentru pandemie. Iar acum, cand ne-am cam obisnuit cu pandemia, Betano s-a gandit din nou sa dea o mana de ajutor.

Pentru ca noi sa fim in siguranta, personalul sanitar din prima linie nu are timp sa se bucure de sarbatori. Pandemia este prezenta in fiecare zi, cu noi cazuri de infectari, spitalizari sau chiar decese. Betano s-a gandit sa-i bucure pe cei din prima linie si sa doneze meniuri calde zilnice, pe o perioada de 30 de zile.

Ajutorul este dat chiar cu 2 maini, deoarece mesele calde vor fi asigurate de afaceri de familie din orasele in care isi desfasoara activitatea spitalele. Pe de o parte personalul medical face fata cu greu pandemiei. Pe de alta parte sectorul HoReCa este cel mai lovit de efectele restrictiilor impotriva raspandirii Covid-19.

masa pentru doi, HoReCa si personalul medical

Prin proiectul Masa pentru doi, in parteneriat cu Asociatia CSR Nest, BETANO multumeste personalului medical din prima linie si ajuta sectorul HoReCa.

Inca o data, pentru aceasta idee si pentru initiativa, jos palaria! Sper ca ideile sa fie preluate de cat mai multe firme din Romania!

Masa pentru doi

Numele proiectului de responsabilitate sociala este dat de intentia de a pune la aceeasi masa HoReCa si sectorul medical din Romania.

Astfel 15 restaurante din 4 orase (Bucuresti, Cluj, Craiova si Timisoara) vor asigura 15 000 de meniuri calde cadrelor medicale, inclusiv in perioada sarbatorilor de iarna. Personalul medical caruia i se va multumi in acest fel lucreaza in urmatoarele spitale:

  • Spitalul Clinic de Urgenta „Sf Ioan” Bucuresti,
  • Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucuresti,
  • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova,
  • Spitalul Judetean Cluj,
  • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brînzeu” Timisoara.

Cate 3 restaurante locale vor asigura pe rand mesele calde pentru spitalele incluse in proiectul Betano. Restaurantele sunt selectate in functie de cateva criterii:

  • afaceri mici sau de familie,
  • meniu variat si accesibil,
  • avizele si certificarile necesare la zi.

Prin intermediul acestor afaceri locale din HoReCa, BETANO va dona cate 100 de meniuri/spital, timp de 30 de zile.

Spor inspirator!

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.