Cand gura bate tastatura

Cand gura bate tastatura, se intampla multe lucruri regretabile. Trump a avut multe mesaje controversate in social media, pe Twitter in special. Unele au fost marcate ca neadevarate, altele au fost sterse etc. Abia acum, dupa ce trump a incitat la violenta cu gura lui, Twitter i-a suspendat permanent contul.

cand gura bate tastatura

Cand gura bate tastatura

Am fost trist sa vad imaginea jalnica a Americii lui trump dupa violentele de la Washington si asaltul asupra Capitol Hill. Si mai socant a fost sa vad discursul lui trump de dinaintea asaltului.

Urmarile acelei incitari la violenta se pot numara in decese, raniri, distrugeri si arestari. Nu in ultimul rand, intr-o noua solicitare de suspendare in Congresul SUA.

Niciodata n-a mai vazut America 2 cereri de suspendare la adresa unui presedinte. Cu atat mai ciudat, cu cat ambele se intampla intr-un singur mandat. Dar nici ce-a facut trump nu s-a mai vazut. Ce va fi in Congres ramane de vazut, pana atunci sa vedem ce fac retelele sociale.

Puterea si retelele sociale

Trump avea peste 80 de milioane de urmaritori pe Twitter. La noi e mai greu de imaginat asa ceva, deoarece in Romania Twitter nu a prins ca alte retele sociale. Dar pentru publicul din State, Twitter permitea un acces direct al urmaritorilor la mesajele lui trump. Si in timp ce minimaliza pandemia de coronavirus sau problemele de mediu, trump intretinea teorii ale conspiratiei si diverse fantasme. Fara intermedierea presei, a comunicatelor sau televiziunilor, fiecare putea sa primeasca direct mesajele respective.

Ultimul tweet postat de trump a fost ca nu va participa pe 20 Ianuarie la inaugurarea mandatului lui Joe Biden. Inca o premiera.

Nu doar contul lui trump a fost suspendat, ci si al altor apropiati. Dar tonul mesajelor extremiste s-a multiplicat la baza sustinatorilor, acestia fiind mult mai violenti. In zilele de dinainte si dupa ocuparea Capitoliului, pe retelele sociale au exista incitari la violenta si chiar la crima din partea extremistilor trumpisti. In mass media s-a vazut doar partea de sus a icebergului. De exemplu, cei care s-au pozat in diverse ipostaze in Capitoliu sunt acum cautati pe baza imaginilor din social media. Insa incitarile la violenta si la crima abia acum ies la suprafata.

Insa nu doar pe Twitter sunt astfel de restrictii. Google a decis sa inchida aplicatia Parler din Google Play.

Parler Google Play

Facebook a sters mai intai cateva mesaje, apoi a suspendat contul pentru cateva zile. Dupa ce Twitter a anuntat suspendarea permanenta a contului lui trump, Facebook a facut acelasi lucru. Binteinteles miscarea a fost urmata de Instagram, Youtube si restul. Buna miscarea, insa ramane intrebarea. De ce atat de tarziu?

Spor raspunzator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.