Imaginea jalnica a Americii lui trump

Fix cu 2 luni in urma urmaream la CNN victoria lui Biden la alegerile din SUA. A fost un rezultat asteptat cu speranta nu doar de democratii din Statele Unite ale Americii, ci de toate democratiile adevarate. Nu se astepta insa nimeni ca imaginea jalnica a Americii lui trump sa faca inconjurul lumii la inceputul lui 2021.

Ce n-a vazut America

Nu s-a mai intamplat pana acum ca un presedinte american care pierde alegerile sa nu-si recunoasca infrangerea. Trump a continuat cu minciunile si cu acuzele nefondate, iar cei indoctrinati si convinsi de furtul alegerile au fost usor de manipulat. A fost suficient un indemn al liderului suprem si „patriotii” au patruns in cladirea simbol a democratiei americane.

Priveam scenele de la CNN si nu-mi vedea sa cred ce se petrece. Sedinta congresului american incepuse in conditii normale. Chiar observam ca desi sunt mai multi reprezentanti alesi decat in Romania, nu se zareste nicio sosoaca fara masca.

Apoi gloata dezlantuita de presedintele inca in functie a patruns in cladire si sedinta a fost intrerupta. De neinchipuit congresmeni pititi pe sub banci atunci cand au fost sparte geamurile, vicepresedintele SUA evacuat de urgenta si alte asemenea imagini.

Ce n-a vazut America decat in filme, se vedea acum in direct la CNN.

Imaginea jalnica a Americii trumpiste

Parca urmaream un film cu zombi care escaladeaza garduri si cladiri.

zombi la Capitol Hill?

Sa nu mai zic despre imagini de-a dreptul penibile cu „patrioti” veniti la Capitol Hill ca sa se dea cu platforma mobila?!

penibil

Au fost si victime, mai multe raniri, distrugeri materiale si arestari. Pana la urma ordinea a fost restabilita, insa imaginea celei mai mari democratii din lume a fost terfelita.

Imaginea jalnica a Americii lui trump

Speram inca sa fie un trucaj aceasta imagine cu unul dintre patrihotii lui trump.

patrihotii lui trump

Pana atunci aceasta imagine a facut inconjurul lumii si la o simpla cautare cu Google Image Search o veti gasi in toate limbile pamantului.

Sunt si multe inregistrari video, dar am preferat sa ma opresc la cateva imagini, pentru ca imaginea democratiei americane este in joc.

Final de mandat marcat de imaginea jalnica a Americii trumpiste

Auzindu-l pe trump, mi-am amintit despre fantasmele cu statul paralel care erau promovate la nivel inalt in Romania. Mai tineti minte povestile cu cei 4 asasini care incercau sa-l omoare pe Dracnea? Sau prigonirile la care-l supunea Soros. Dar televiziunile care sustineau aceste povesti?

Si in SUA exista manipulare si televiziuni dornice s-o sustina. Incidentele de la Capitol Hill sunt minimizate, iar protestatarilor le sunt gasite scuze de canale precum Fox News, One America News, Newsmax si altele.

Dar cine va plati pentru crime, raniri, distrugeri si pentru imaginea generala?

Partidul Republican a platit deja in avans, pierzand majoritatea si in Senat. Si va mai plati, atata timp cat exista inca congresmeni republicani care continua fantasmele trumpiste.

SUA incotro?

Trump va fi solidar cu partidul care l-a purtat spre prima pozitie in SUA?

Mai degraba solitar. Nu m-ar mira sa adune nemultumirile celor pe care i-a manipulat si sa puna bazele unui nou partid care sa-l sustina la presedintie peste 4 ani. Sunt deja miscari de genul QAnon, Proud Boys si altele de extrema dreapta care-l sustin. Insa niciodata pana acum un presedinte american n-a fost sustinut de un partid politic extremist.

Ce n-a vazut america in atatia ani de democratie, tocmai a vazut in ultimul mandat la Casa Alba. Daca o democratie consolidata precum SUA poate fi afectata de la cel mai inalt nivel, nimic nu mai este de nevazut.

Sa vedem insa si parti bune care s-au intamplat de curand.

  • Democratii au obtinut victorii istorice in Georgia, inlesnind astfel o majoritate in Senat, dupa cea din congres.
  • Joe Biden a castigat si votul popular, obtinand cele mai multe voturi din istoria Statelor Unite.
  • Congresul a validat victoria lui Joe Biden, ales in calitate de presedinte al SUA #46.
  • Kamala Harris este validata in functia de vicepresedinte a Statelor Unite ale Americii.

Sa speram ca America lui Biden si Harris va sterge amintirea nefasta a imaginii trumpiste. Pana atunci, imaginea jalnica a Americii este cea recent proiectata de trump.

Spor renovator!

Update:

Desi mai speram ca imaginile jalnice care au facut inconjurul lumii sa fie trucate, o parte dintre „patrihotii” lui trump au fost deja identificati.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.