Detasarea de PCR, Pile, Cunostinte si Relatii pentru statul la stat

Teoretic presedintele Iohannis si premierul fac apel la angajari bazate strict pe competenta in aparatul de stat . Practic, unii dintre colegii din PNL fac apel la PCR. Nu vede nimeni ca aceste pile, cunostinte si relatii au la baza detasarea. Nu detasarea de comunism, ci legea care permite persoanelor care lucreaza la stat sa fie detasate.

Detasarea de PCR

 

In timp ce se vorbeste despre sporuri aberante si statul la stat, nimeni nu vorbeste de legea pe care se bazeaza mismasurile cu angajarile pe pile. Pe langa sporuri, vouchere si alte avantaje, statul la stat le da dreptul sa fie detasati in functii importante. Din acest motiv a fost nevoie ca fosta chelnerita sa fie angajata 3 zile la Primaria Vatra Moldovitei. Tot pe asta s-a bazat si politrucul angajat la Targu Mures.

Credeti ca acest obicei se poarta doar la Apele Romane? Eu cred ca doar acolo au fost mediatizate.  M-as mira sa nu fie un obicei impamantenit si-n alte locuri de stat la stat, angajat pe pile sau detasat.

Corpul de control al premierului, DNA si alte organe acreditate cerceteaza cu atentie si ingrijorare acele perimetre bazinale. Mai lipseste o comisie parlamentara de control, dar legea asta cu detasarea nu o corecteaza nimeni din Parlament?

Ce s-a intamplat la Targu Mures? Persoana demascata si-a dat demisia, dar cel care l-a adus acolo pe speze politice n-a patit nimic. Dimpotriva, a avut de suferit Ianculescu, cel care s-a opus si a demascat invarteala politica.

Ce s-a intamplat acum? Chelnerita si-a dat demisia, iar celui care a demascat aranjamentul i s-a restructurat postul. Insa animalul politic n-a patit nimic. Ba chiar angajeaza din bani publici avocati pentru procesul cu inginerul Gabi Musteata, cel care a fost restructurat.

Dar increngatura asta de rubedenii si cumetrii de la Apele Romane, Mediu si primarii, oglindita la B1 TV, nu o cerceteaza nimeni?

detasarea de PCR, politruci, pile, cunostinte, relatii

Daca n-ar fi iesit la iveala investigatiile Recorder si B1 TV, cei din aparatul de stat care au astfel de atributii ar fi reactionat?

In loc de concluzie

Pana cand se va vedea mai clar cum PNL se detaseaza de PCR, cred ca se vor vedea in sondajele de opinie urmarile acestor scandaluri.

Fara presiunea presei, a opiniei publice si a sondajelor, cumetriile la stat vor ramane in continuare motive de fala pentru animalele politice.

Anul trecut pe vremea asta vedeam colectiv si ramaneam cu concluzia ca „ne priveste pe toti”. Anul acesta documentarul este privit in toata lumea si a ajuns pe lista scurta a unor celebre festivaluri de filme. Lasand filmul la o parte, s-a schimbat ceva la modul fundamental de la tragedia care stat la baza documentarului?

Nu de alta, dar a cam trecut cincinalul…

Spor limpezitor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.