Chiar daca primavara asta e mai mult ca iarna, insist cu verde la ingrediente de sezon si-n aceasta saptamana. Azi avem ciorba de urzici la Miercurea fara carne. Ma amenintase doamna mea cu o supa crema de urzici, dar o lasam pentru data viitoare 🙂
Dimineata tartinabila
Pentru de dimineata am strans din frigider toate „tartinabilele” pe care le-am gasit. Cred ca mai era si o pasta de masline, dar fiind borcanul mai mic ori nu l-am zarit, ori s-a golit 🙂
Am avut totusi icre de crap si topping pentru bruschete pe baza de ardei copti.
Am completat cu ridichi rosii si piper verde, iar peste icre am pus ardei in otet, ca sa avem si gustul acru la micul dejun.
Apoi m-am incalzit cu un ceai irlandez imbogatit cu merisoare. Se si vad cateva merisoare plutind in ceai.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am continuat cu o portocala zemoasa alaturi de ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.
Ciorba de urzici la Miercurea fara carne
La pranz am introdus in meniu urzici sub forma de ciorba 🙂 Nu atat de simplu, ci desavarsite cu Kefir si cu mamaliga.
Daca tot imi era gandul la supa crema de urzici si la crutoane, am pus niste mamaliga coapta 🙂
Ca sa se vada bine urzicile, am decorat strachina doar pe jumatate cu Kefir si mamaligi coapte 🙂
De ce ciorba de urzici? Pentru ca urzicile sunt de sezon si de bonton, plus beneficiile pentru sanatate:
- tratarea problemelor urinare,
- reducerea inflamatiilor de la nivelul articulatiilor,
- ameliorarea simptomelor de rinita alergica,
- tratare eczemele de la nivelul pielii.
Beneficiile de mai sus au fost confirmate de studii, insa mai sunt si alte intrebuintari neconfirmate inca:
- stimularea lactatiei,
- stimularea podoabei capilare,
- mentinerea nivelului de zahar din sange la persoanele diabetice,
- ameliorarea problemele renale,
- previnirea retentiei de apa,
- tratarea diareei,
- reeducea sangerarilor gingivale,
- ameliorarea simptomelor astmului,
- tratarea hemoroizilor,
- vindecarea ranilor,
- tratarea anemiei.
Daca v-am convins, puteti incerca si ceaiul de urzica, nu doar urzica bucatarita 🙂
Pentru seara vin branza si salata
Sa nu credeti cumva ca am azi am uitat de virgula. Si nici de branza. Am pastrat branza pentru masa de seara, ca sa mearga cu un pahar de vin rose.
Dar mai intai am pregatit o salata de verdeturi. Adica, babi spanac, leurda, castraveti, marar, ardei, ceapa rosie, masline de Thassos, lamaie si ulei de masline.
Peste branza „gratarita” la „tigaia de clatita” am presarat un pic de piper roz. Ca sa mearga cu rose-ul despre care ziceam la inceput 🙂
Ati vazut combinatia, va las cu ceva si mai frumos 🙂
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Doar bunatati,dar m-ai cucerit cu miti tau,sa ai pofta si la pofta!
Daniel Botea
Pisica de masa, de stat pe masa 🙂