Pentru ca vremea de-afara se intoarce spre iarna, azi am dat verde la primavara macar la Miercurea fara carne. Adica mi-am propus sa mananc cat mai multe verdeturi crude sau bucatarite. Hai sa vedeti ce-a iesit.
Clompi cu leurda, praz si usturoi verde dis de dimineata
„Pentru de dimineata” am facut un Clompi cu usturoi verde, praz, leurda, marar, patrunjel si branza de tara.
Si ouale tot de tara, dar nu m-am gandit sa fie de rata 🙂 Remediez data viitoare, daca nu cu oua de rata, macar de prepelita sa fie. La fel, branza ar putea sa fie cu mucegai verde-albastru 🙂
Daca tot e CLOMPI, adica e intoarsa ca o CLatita, dar e OMleta desi seamana cu PIzza, uite cum arata intoarsa 🙂
Dupa ce-am copt-o pe ambele parti in tigaia de clatite fara ulei, am adaugat si branza de tara in felii subtiri. Cat de subtiri? Cat sa se topeasca intr-un minut cu capacul pus pe tigaie 🙂
Apoi in loc de sos de rosii am decorat cu sos verde obtinut din avocado, lamaie, piper verde si praz. Ca sa vedeti cate fibre are prazul, ceea ce este pe furculita este partea fibroasa ramasa dupa ce-am l-am dat prin zdrobitor.
Am pus cateva picaturi de zeama din borcanul cu Jalapeno, pentru un gust putin picant.
Asa arata capodopera finala, decorata cu sos verde.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 continuam in nuanta de primavara cu Kiwi si ciocolata neagra.
Evident, pentru incalzire dupa frigul de-afara merge si-un ceai englezesc 🙂
Verde la primavara si la pranz
La pranz am o ciorba de dragavei cu oua, care s-au inverzit de ciuda vazand vremea „de primavara” de-afara. Ca sa le mai decolorez, le-am mancat cu mustar 🙂
De obicei imi place ciorba de dragavei la temperatura camerei. Acum fiind frig, am incalzit-o bine, dar imi place si asa 🙂
Am pus si iaurt pe jumatate de farfurie de ciorba, ca sa nu fie doar verde la primavara, ci si amintiri cu iarna de-afara.
Seara fac o salata de primavara din salata verde, ceapa verde, ceapa murata, ceapa rosie, leurda, baby spanac, marar si patrunjel.
Ca sa mearga si-un vin alb ma gandesc sa adaug branza si vedem mai pe seara ce-a iesit. N-am mai pus branza, insa a mers vinul dupa icre 🙂
Daca nu v-ati prins inca de ce-am insistat astazi cu verde la primavara, uite ce zice Oana Cuzino despre stimularea ficatului cu verdeturi de primavara.
Pofta buna fara carne!
Update:
Daca vreti sa iesiti din simfonia culorilor verzi, va poftesc la Brindusa, care va face pofta cu supa de legume cu linte rosie.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Sa ai mare pofta,arata totul tare bine.
Daniel Botea
Merge si supa de legume cu linte rosie 🙂