Semimaraton din amintiri si alergari in dorinte

Mi-a adus aminte Facebook Memories ca in urma cu 4 ani am alergat pe 1 Aprilie la Semimaraton Brasov. Vazand acel semimaraton din amintiri, cu oameni multi la un loc, mi-am dat seama ca n-am mai alergat de mult timp intr-o competitie organizata. Ma organizez eu sa alerg in fiecare weekend, insa imi lipsesc alergarile animate de mai multi participanti.
la start la Semimaraton Brasov

Semimaraton din amintiri de-acum 4 ani

Imi aduc aminte ca in urma cu 4 ani a fost atat de cald la Brasov incat am alergat in short si tricou.

semimaraton din amintiri 2017 Brasov

A fost primul semimaraton si m-am descurcat ok, dar mai ales m-am bucurat de traseu. Am avut cu mine un aparat foto si am imortalizat cele mai interesante imagini.

De exemplu sus in Poiana era soare si zapada in acelasi timp 🙂

alergare pe zapada

Azi cand am pus amintirea pe FB mi-a confirmat un superblogger ca a fost si el la alergarea de la Brasov in 2017. Atunci nu eram prieten pe FB cu Razvan Dobre, dar e misto sa regasim in acel semimaraton din amintiri comune. Hai noroc, ca tot a fost sponsor Serve la alergarea comuna 🙂

Serve la Semimaraton Brasov

Parca a fost facuta pentru noi vremea atunci. Pe 1 Aprilie a fost cald si frumos, peste 1 saptamana a nins de-a rupt in Brasov 🙂

Insa in cinstea amintirii de-atunci, mergea un pahar de vin si pe 1 Aprilie, dar si dupa ce a nins 🙂 Fara pacaleala va spun.

wine later la semimaraton din amintiri

Vin in minte si alte amintiri

Pe langa acel semimaraton din amintiri 2017 am si amintiri neplacute de anul trecut. Pe vremea asta eram in lockdown, iar parcurile erau inchise.

Obisnuit fiind sa alerg in fiecare weekend si sa merg zilnic pe jos, mi-am pus problema miscarii in pandemie. Asa ca am triplat exercitiile zilnice de inviorare acasa, tinand cont ca atunci ieseam din casa din 3 in 3 zile. Mergeam pe rand la serviciu, astfel incat sa fie cineva in fiecare zi, dar singur in cladire.

Aduc aminte si aceste momente, pentru ca sunt multi care par ca au uitat. Anul trecut era mult mai stricte restrictiile, iar despre solutiii sau vaccinuri se vorbea doar in termeni de sperante.

Acum restrictiile sunt printre cele mai relaxate din Europa, insa n-avem 35000 de cazuri zilnice ca in Polonia. N-avem nici lockdown ca-n 2020 sau ca-n 2021 in alte tari, iar vaccinarea a depasit primele 2 milioane in Romania. Avem insa compatrioti sensibili la libertate si dictatura, dornici sa alimenteze pandemia si sa intram iar in lockdown 🙁

Le respect acum dreptul de a protesta, insa nu si modul de a incalca legea si a nesocoti restrictiile. Insa daca intram iar in lockdown dupa asta, ii spurc si din dobitoci nu-i mai scot. Nu de alta, dar si eu am libertati de genul dreptului la miscare in aer liber. Plus dreptul la opinie.

Amintiri cu vin

Alte amintiri care-mi vin in minte se refera ca anul trecut n-am mai alergat la Corcova Trail Race. M-as astepta ca pana la 1 August 2021 sa fie suficient de relaxate restrictiile inca sa se tina evenimentul de run & wine & fun.

Daca tot am ajuns la vin, alte evenimente anuale cum ar fi Rusalii la Avincis sunt amanate pe o perioada nedeterminata. Am ajuns totusi in iarna la Avincis, in grup restrans Winelover. Le-am intrebat pe gazde mai mult retoric despre urmatoarea reuniune de Rusalii.

mini grup #winelover la Avincis

Eu sunt optimist de felul meu si sper ca pana-n 21 Iunie situatia pandemica sa permita relaxarea restrictiilor. Nu stiu cand va fi urmatorul eveniment de Rusalii la Avincis, dar macar un pahar de vin bun sa putem ciocni intr-un restaurant.

Imi lipsesc si degustarile Branzeturi cum se cuVin pe care le faceam la Craiova, care s-au oprit la #35 in 2020.

Cu toate aceste lipsuri, respect legea si restrictiile in speranta ca vom scapa cat mai curand de pandemie. Ceea ce iti doresc si tie!

Spor prevazator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.