Drob de ciuperci la Miercurea fara carne

Miercurea trecuta ziceam ca sterg urmele de la masa de Paste, azi reinterpretez masa respectiva cu drob de ciuperci. Mai sunt si alte bunatati la Miercurea fara carne, insa azi ciupercile sunt vedetele meniului.

Drob de Ciuperci a la Exarhu

A gasit doamna mea o reteta la Farfuria lui Exarhu si abia acum am incercat-o.

Gasiti reteta completa in video, va mai spun doar ca ingredientele principale sunt:

  • ciuperci Champignon,
  • ciuperci Pleurotus,
  • hribi deshidratati,
  • spanac,
  • ceapa verde,
  • usturoi verde,
  • Grana Padano.

Le-am gasit pe toate la Auchan iar doamna mea le-a bucatarit inca de-aseara.

Asa aratau la cuptor 🙂

drob de ciuperci la cuptor

Dupa cum vedeti sunt 2 forme diferite, pentru ca si compozitiile difera.

Am mancat ambele tipuri de drob de ciuperci alaturi de un ou rosu, mustar, ceapa si usturoi verde.

drob de ciuperci la Miercurea fara carne

Nu stiu daca se observa diferenta in imagine, insa drobul mai mare are spanac la mijloc.

drob de ciuperci cu umplutura de spanac

Fiind forma mai mare si spanac la mijloc, aceasta varianta de drob este mai umeda.

Celalalt drob de ciuperci, cel din forma mica, are doar cele 3 tipuri de ciuperci si este mai mic si mai uscat.

drob de ciuperci de 3 feluri

Asemanarea este ca sunt ambele bune, diferenta: unul mai bun ca altul 🙂

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat mar pe post de resveratrol si ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.

mar si ciocolata neagra

Apoi un ceai de Aloe Vera, imbogatit cu merisoare confiate.

Ceai de Aloe Vera

Clatite cu branza, ceapa si marar la pranz

La pranz am savurat clatite cu branza, marar, ceapa verde si rosii uscate. Pai nu va tot spun ca intorc omletele Clompi ca pe clatite? Azi am intors chiar clatitele 🙂

Am avut 2 timpuri de branza in compozitia pentru clatite. Una de oaie, de la Tanti Costinela din piata. Am nimerit-o cam sarata si s-a intarit prin frigider. Insa avantajul este ca atunci cand o pun la Clompi sau in alte combinatii, nu mai este nevoie de sare 🙂

A doua branza este mult mai pretentioasa, o frantuzoaica cu pretentii si premii la activ.

branza frantuzeasca alintata cu Chablis

Tot la Auchan am gasit-o ieri, cand am luat ingredientele pentru drob de ciuperci. Branza Germaina L’affine au Chablis este cremoasa, tocmai bine sa se completeze cu taranca noastra grunjuroasa.

Am facut mai demult clatite cu malai, branza si marar, dar atunci n-am pus ceapa verde si rosii uscate.

clatite de malai cu branza si marar

Acum le-am pus pe toate 🙂

clatite cu branza, marar, ceapa verde si rosii uscate

Dupa ce le-am rulat, am mai tinut un pic clatitele in tigaie, ca sa se incalzeasca tot continutul. Apoi am facut o sectiune transversala, ca sa se vada continutul rural.

sectiune transversala in clatite cu branza, marar, ceapa verde si rosii uscate

Pentru seara este oarecum simplu. O salata de verdeturi #cudetoate, completata cu branza, ca sa mearga si vinul 🙂

Sunt intr-un mic dubiu, in sensul ca am si branza pentru gratar, care merge cu vinul din frigider. Insa frantuzoaica de la pranz a fost deja rasfatata cu Chablis in procesul de fabricatie, asa ca are deja vinul in ADN 🙂

Pana la urma am folosit si branza la gratar cu salata, dar si branza rasfatata cu vin.

salata cu branza la gratar

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca la mine in meniu n-ati gasit suficiente ingrediente dulci, va poftesc la Brindusa, la un cozonac cu crema de nuci si rahat.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.