Miercurea trecuta ziceam ca sterg urmele de la masa de Paste, azi reinterpretez masa respectiva cu drob de ciuperci. Mai sunt si alte bunatati la Miercurea fara carne, insa azi ciupercile sunt vedetele meniului.
Drob de Ciuperci a la Exarhu
A gasit doamna mea o reteta la Farfuria lui Exarhu si abia acum am incercat-o.
Gasiti reteta completa in video, va mai spun doar ca ingredientele principale sunt:
- ciuperci Champignon,
- ciuperci Pleurotus,
- hribi deshidratati,
- spanac,
- ceapa verde,
- usturoi verde,
- Grana Padano.
Le-am gasit pe toate la Auchan iar doamna mea le-a bucatarit inca de-aseara.
Asa aratau la cuptor 🙂
Dupa cum vedeti sunt 2 forme diferite, pentru ca si compozitiile difera.
Am mancat ambele tipuri de drob de ciuperci alaturi de un ou rosu, mustar, ceapa si usturoi verde.
Nu stiu daca se observa diferenta in imagine, insa drobul mai mare are spanac la mijloc.
Fiind forma mai mare si spanac la mijloc, aceasta varianta de drob este mai umeda.
Celalalt drob de ciuperci, cel din forma mica, are doar cele 3 tipuri de ciuperci si este mai mic si mai uscat.
Asemanarea este ca sunt ambele bune, diferenta: unul mai bun ca altul 🙂
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat mar pe post de resveratrol si ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.
Apoi un ceai de Aloe Vera, imbogatit cu merisoare confiate.
Clatite cu branza, ceapa si marar la pranz
La pranz am savurat clatite cu branza, marar, ceapa verde si rosii uscate. Pai nu va tot spun ca intorc omletele Clompi ca pe clatite? Azi am intors chiar clatitele 🙂
Am avut 2 timpuri de branza in compozitia pentru clatite. Una de oaie, de la Tanti Costinela din piata. Am nimerit-o cam sarata si s-a intarit prin frigider. Insa avantajul este ca atunci cand o pun la Clompi sau in alte combinatii, nu mai este nevoie de sare 🙂
A doua branza este mult mai pretentioasa, o frantuzoaica cu pretentii si premii la activ.
Tot la Auchan am gasit-o ieri, cand am luat ingredientele pentru drob de ciuperci. Branza Germaina L’affine au Chablis este cremoasa, tocmai bine sa se completeze cu taranca noastra grunjuroasa.
Am facut mai demult clatite cu malai, branza si marar, dar atunci n-am pus ceapa verde si rosii uscate.
Acum le-am pus pe toate 🙂
Dupa ce le-am rulat, am mai tinut un pic clatitele in tigaie, ca sa se incalzeasca tot continutul. Apoi am facut o sectiune transversala, ca sa se vada continutul rural.
Pentru seara este oarecum simplu. O salata de verdeturi #cudetoate, completata cu branza, ca sa mearga si vinul 🙂
Sunt intr-un mic dubiu, in sensul ca am si branza pentru gratar, care merge cu vinul din frigider. Insa frantuzoaica de la pranz a fost deja rasfatata cu Chablis in procesul de fabricatie, asa ca are deja vinul in ADN 🙂
Pana la urma am folosit si branza la gratar cu salata, dar si branza rasfatata cu vin.
Pofta buna fara carne!
Update:
Daca la mine in meniu n-ati gasit suficiente ingrediente dulci, va poftesc la Brindusa, la un cozonac cu crema de nuci si rahat.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
un deliciu greu de refuzat,sa ai mare pofta!
Daniel Botea
Las’ca nici cu tine nu imi e rusine 🙂