Macris la Miercurea fara carne dupa Paste

Dupa drob, ciorbe, gratare si fripturi timp de (b)ehehehe… 4 zile, merge un macris la Miercurea fara carne. Ba merg chiar doua, ceea ce va doresc si voua 🙂

Mai si „pastem” dupa Paste 🙂

Nu stiu cum ati petrecut voi Pastele. Eu l-am petrecut deja pana la usa, dar nu se vrea dat plecat din cantar 🙂 De la ziua mea rezistasem destul de bine, cu alergari dimineata si miscare pe langa bunatatile culinare. Insa s-au acumulat zilele libere si bunatatile la liber. Marti am revenit la seriviciu, n-am mai alergat si acum revin si la programul normal al meselor.

Stiu deja. Oricata miscare suplimentara as baga, daca mananc cina mai tarziu de 18:00, cum e ora obisnuita, cantarul sesizeaza imediat. Asa ca revin la program normal al meselor de seara si la Miercurea fara carne.

Pentru de dimineata am bagat ou fiert moale, ou rosu de la Paste. Pai da, ca sa fac trecerea usoara, trebuie sa lichidez urmele sarbatorilor pascale. A propos de lichid, in galbenusul de la ou am pus o saratica ramasa de la Paste 🙂

ou fiert moale ca sa stergem urmele de la Paste

A ramas frigiderul burdusit cu astfel de urme, dar azi sunt doar cele fara carne.

Langa oul fiert moale am adaugat icre si salata de vinete pe paine cu maia. Dar si un fir de ceapa verde.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat kiwi cu ciocolata neagra.

Kiwi cu ciocolata neagra

Gata cu portocalele, ma mai auziti de ele cand ajung in Grecia 🙂

Apoi un ceai cu merisoare, ca nici ceai n-am mai savurat de cand au inceput zilele libere.

ceai cu merisoare

Ma rog, inlocuisem temporar cu „ceai de hamei” si cu „ceai de struguri”, dar astea lasa urme vizibile pe cantar 🙂

Clompi cu macris la Miercurea fara carne

V-am zis ca atata timp cat am ceapa si usturoi verde, nu-mi lipsesc din meniu si din Clompi. Acum am asezonat si macris la omleta intoarsa precum clatita si decorata precum pizza.

compozitie cu macris pentru Clompi

Daca Aprilie a fost luna leurdei, Mai este cu M de la Macris. Nu degeaba, pentru ca beneficiile macrisului pentru sanatate sunt importante.

  • ajuta la digestie,
  • mentine sanatatea inimii,
  • imbunatateste vederea,
  • aliat impotriva anemiei,
  • ajuta sistemul imunitar,
  • confera pielii un aspect sanatos,
  • imbunatateste sanatatea rinichilor,
  • ajuta sistemul osos,
  • are efect antioxidant,
  • este detoxifiant natural.

Am beneficiat si de beneficii de la macris crud. Cat timp am pus Clompi la copt, n-0am stat degeaba.

Clompi cu macris, compozitie la copt

Cand s-a copt bine omleta, era aproape gata si salata.

Clompi cu macris la copt

Cum care salata, una de sezon. Am savurat o salata de macris, salata verde, loboda rosie, ceapa verde, ridichi rosii, castraveti si patrunjel. Am asezonat cu sare, otet balsamic, ulei de masline si piper roz.

salata de macris

Iar aici este partea de macris gatit sub forma de Clompi 🙂

Clompi cu macris

Ciorba de cartofi mai pe seara

Seara ma dreg cu o ciorba de cartofi, venita la fix dupa 4 zile pline de bunatati pe baza de carne.

ciorba de cartofi

Ca sa mearga cu un vin bun, arunc si-o branza pe gratar. Sau macar niste icre pe paine, sa vad ce inspiratie am mai pe seara.

Pofta buna fara carne!

Update:

Au fost icre, dar nu le-am mai pozat, pentru ca au fost pe masa si la micul dejun 🙂

Daca inca nu v-ati desprins de bucatele de Paste, Brindusa va face pofta cu drob de ciuperci.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.