Fiind ultima zi de Miercuri din Aprilie, am pregatit din tot sufletul un meniu plin de inimioare de toate felurile. Nu va ganditi la organe, ca suntem la Miercurea fara carne, insa m-am gandit eu la o prezentare mai atragatoare a meniului.
Inimioare dis de dimineata
Pentru de dimineata mi-a picat la inima o coliva cu lapte. Dar nu oricum, ci in forma in care mi-a picat Miercurea de azi, adica in forma de inimioare.
Am mai avut in primavara asta coliva cu lapte, dar atunci inimioara venea doar din reflexia luminii.
Acum am adaugat lapte peste coliva in forma de inima, sa-mi aduc aminte cu drag de gustul copilariei. Sa mai ziceti voi ca nu se mancau cereale cu lapte si mai demult 🙂
Dar din copilarie sunt si alte amintiri cu coliva simpla, fara lapte.
Cand eram mici si copilaream la tara, ne jucam toata ziua pe-afara. Iar cand treceau femeile din sat cu cosurile de la impartit, ne dadeau coliva. Nu erau atunci pahare de plastic, nici macar nu ne puneau coliva intr-un servetel. Luau cu lingura din strachina din cos si ne puneau rostogolul de coliva in palma.
Credeti ca ne spalam cumva inainte pe maini? Insa dupa ce mancam eram super spalati, pentru ca ne lingeam degetele pana cand nu se mai simtea dulceata de pomana 🙂
Trecem la alte inimioare, dar tot dulci. Pentru intervalul dulce 09:00 – 11:00 mi-am pregatit portocala cu inima de ciocolata, ca sa mearga la suflet.
Sa stiti ca nu este orice fel de ciocolata, ci una luata din tortul de ciocolata cu oua crude.
Uite si varianta de tort cu inima de portocala, ca sa se vada si straturile din blat.
Ceai cardio n-am avut, dar stiu ca in astfel de ceaiuri se folosesc combinatii sugestive din lumea animala. Din cap si pana-n picioare, cam asta gasim in combinatiile de ceaiuri cardiovasculare:
- Talpa Gâştei,
- Coada Calului,
- Coada Soricelului,
- Coada Racului,
- Ciocul Berzei.
Cum suntem la Miercurea fara carne, am lasat la coada fauna de mai sus si mi-am facut doar un ceai de Coada Soricelului 🙂
I-am pus si merisoare, ca sa fie totusi o combinatie atragatoare 🙂
Clompinimioare de primavara
Daca tot e raiul pe pamant cu ceapa si usturoi verde de primavara, ma antrenez cu Clompi pentru ouale de Paste.
Pentru cine n-o cunoaste, desi o intorc ca pe o CLatita, este totusi o OMleta, deci arata ca o PIzza. Acum va arata mult mai dragut, pentru ca am decorat-o si decupat-o in forma de inimioare.
Dar mai intai am pregatit compozitia:
- oua de tara,
- branza de tara,
- ceapa verde,
- usturoi verde,
- leurda,
- marar,
- patrunjel.
In loc sa pun la final ketchup sau sos de rosii peste Clompi, am bagat rosii uscate in compozitie.
Uite asa arata minutatia de Clompi cu ingrediente de primavara.
Apoi am pus inimioare de branza peste Clompi, ca sa se topeasca de pofta 🙂
Dupa ce branza s-a mai topit, am decupat omleta si asta mi-a iesit. Ce ziceti de Clompinimioarele mele?
Bunatati din inima si la cina
Mergem in continuare cu forme de inima, asa ca la masa de seara pregatesc cartofi noi la ceaun. Asa si, este traditie de primavara, dar unde sunt inimioarele? Pai ati uitat de accesorii 🙂
Cartofii noi merg cu usturoi verde, cu branza, marar si mamaliga. Usturoiul o fi el considerat afrodisiac, insa mai greu sa-l fac in forma inimoasa. Mararul nici atat, ca nici nu l-am mai gasit prin frigider 🙂 Insa la mamaliga si branza va fi mai usor sa le pun in forma de inimioara.
Pofta buna din inima!
Update:
Daca vi se par prea complicate Clompinimioarele, va poftesc la Brindusa la o portie de scrob cu flori de papadie.
P.S.
Sa va prind ca nu dati inimioare cand postez articolul pe Facebook sau imaginile pe Instagram 🙂
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Sa ai pofta la asa delicii si sarbatori pascale fericite alaturi de cei dragi.
Daniel Botea
Avem a multumi si intorc urarile la fel pentru sarbatori!