Oua de rata si mazare la Miercurea fara carne

Mazare cu oua am mai mancat, azi am incercat separat oua de rata de dimineata. Apoi mazare la pranz. De data asta mamaliga coapta am oprit-o pentru oua, dar vedeti voi tot meniul in continuare.

Oua de rata la micul dejun

„Pentru de dimineata” am fiert 2 oua de rata, vreo 6 minute si jumatate, cat sa fie galbenusurile moi. Au iesti tocmai bune, dupa cum se vede in imagine.

oua de rata cu mamaliga coapta

Le-am savurat cu mamaliga coapta in tigaia de clatite.

Ati vazut ca tot insist cu oua de tara si oua de prepelita la Miercurea fara carne. Acum am diversificat cu oua de rata, din simplul motiv ca ouale au multe beneficii pentru sanatate:

  • proteine de calitate superioara, forte nutritive, care contin cu toti aminoacizii esentiali in raporturile corecte,
  • previn diabetul gestational si hipertensiunea de sarcina,
  • au nivel ridicat de colesterol, dar nu afecteaza obligatoriu negativ colesterolul din sange,
  • au rol antimicrobian,
  • contin colina, importanta pentru membranele celulare,
  • asociate cu un risc redus de boli de inima,
  • contin luteina si zeaxantina, 2 antioxidanti asociati cu sanatatea ochilor,
  • ouale cu continut bogat de Omega-3 ajuta la reducerea trigliceridelor,
  • nu cresc riscul de boli de inima si nici riscul de accident vascular cerebral.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am avut banana cu ciocolata neagra.

banana cu ciocolata neagra

Am bagat si-un ceai Winter Strudel, daca tot e vreme de iarna afara, desi sunt pomii infloriti.

Mazare la pranz

La pranz am savurat mancare de mazare, cu castraveti murati si cu 1 ardei murat si iute.

mancare de mazare

Ca sa mearga si-un vin Viorica, am completat cu icre de hering pe paine cu maia, facuta in casa. Asa de bune au fost, ca au disparut repede si am uitat sa le fotografiez ­čÖé

Seara ma pregatesc pentru o placinta cu branza sarata, impanata cu ceapa verde. Am cumparat placinta ca atare, o despic pe mijloc si o indes cu ceapa verde. Apoi o incalzesc un pic in tigaia de clatite.

Nu prea mult, dar suficient incat sa se obisnuiasca gustul de branza cu ceapa. Apoi cu combinatia asta merge si un pahar de Viorica sec, in cinstea fratilor de peste Prut. Tot cu Viorica merge si o pizza fara carne.

placinta cu branza si ceapa verde

Pofta buna fara carne!

2 Comments

  1. Aluculesei Brindusa Aluculesei
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.