Tocanita de cartofi la Miercurea fara carne

Am bagat si acasa o tocanita de cartofi, dupa experienta savuroasa de la punctul gastronomic local Cutin. Doar ca acum fiind la Miercurea fara carne, pe langa cartofi au mai fost doar alte legume. Am presarat si patrunjel deasupra, asa cum am vazut #prinHD.

Dar pana la tocanita de cartofi sa va spun care a fost meniul zilei.

Oua de prepelita dis de dimineata

„Pentru de dimineata” am avut oua de prepelita, pe care le-am facut „ochisoare”, ca ochiuri era prea mult spus.

In loc de 2 oua ochiuri am facut 8 ochisoare de prepelita. Sunt foarte bune pentru sanatate, nu spun eu ci Oana Cuzino.

oua de prepelita

Dar poate nu le vreti „ochisoare”, cum le-am facut eu in tigaia de clatite fara ulei. Gasiti in reteta Oanei Cuzino oua fierte de prepelita, dar si posate.

Am mancat ochisoarele cu pofta si cu mezeluri Verdino. Adica am tapetat farfuria cu felii vegetale cu ardei si cu ceapa verde, apoi am pus ouale de prepelita deasupra.

oua de prepelita pe felii vegetale Verdino

Pentru ca dimineata este racoare, m-am incalzit cu un ceai de plante indulcit cu merisoare confiate. Printre ingredientele ceaiului se numara musetel, roinita, lavanda, citronela, seminte de fenicul, macese si menta.

ceai cu merisoare

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat un mar Dublu Rosu si ciocolata neagra. Imi plac toate tipurile de mere, dar Dublu Rosu de Romania sunt preferatele mele. Cu cat este coaja mai neagra, cu atat mai bine pentru mine.

mar dublu rosu si ciocolata neagra

Tocanita de cartofi la pranz

La pranz am savurat tocanita de cartofi cu mamaliga coapta. Am presarat patrunjel doar de jur imprejur, ca sa se vada mai bine minunatia. In tocanita de cartofi mai sunt rosii, ceapa, morcovi si ceva radacinoase.

tocanita de cartofi cu patrunjel

Ups, uitasem sa pun mamaliga coapta 🙂

tocanita de cartofi cu mamaliga coapta

Ar fi mers de minune si-un vin. Dar daca tot e tocanita fara carne, sa fie si fara vin 🙂 Pai da, cum sunt la serviciu, am mai amanat putin. Adica pentru seara, cand am o combinata speciala.

Seara ma pregatesc pentru macaroane cu branza, pe care le voi innobila cu ceapa in 2 forme. Mai intai cu ceapa verde, ca sa am si ceva crud in meniu. Apoi cu dulceata de ceapa, pentru culoare, gustul gustul dulce-iute si pentru savoare.

macaroane cu branza

Cu alte cuvinte nu mai fac branza coapta, ca sa mearga bine cu un vin. In schimb am macaroane cu branza, care trebuie doar incalzite putin.  Si merg cu vin 🙂

Mai merg bine pe langa macaroane cateva masline de Thassos, dar ghiciti ce e in partea stanga, intre macaroane si ceapa verde?

Nu-i asa ca nu v-ati prins ca-i dulceata de portocale? Rata n-am avut (voie), ca-i Miercuri, dar am zis sa mai sting din ceapa 🙂

Pofta buna fara carne!

2 Comments

  1. Brindusa Aluculesei
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.