Dupa drob, ciorbe, gratare si fripturi timp de (b)ehehehe… 4 zile, merge un macris la Miercurea fara carne. Ba merg chiar doua, ceea ce va doresc si voua 🙂
Mai si „pastem” dupa Paste 🙂
Nu stiu cum ati petrecut voi Pastele. Eu l-am petrecut deja pana la usa, dar nu se vrea dat plecat din cantar 🙂 De la ziua mea rezistasem destul de bine, cu alergari dimineata si miscare pe langa bunatatile culinare. Insa s-au acumulat zilele libere si bunatatile la liber. Marti am revenit la seriviciu, n-am mai alergat si acum revin si la programul normal al meselor.
Stiu deja. Oricata miscare suplimentara as baga, daca mananc cina mai tarziu de 18:00, cum e ora obisnuita, cantarul sesizeaza imediat. Asa ca revin la program normal al meselor de seara si la Miercurea fara carne.
Pentru de dimineata am bagat ou fiert moale, ou rosu de la Paste. Pai da, ca sa fac trecerea usoara, trebuie sa lichidez urmele sarbatorilor pascale. A propos de lichid, in galbenusul de la ou am pus o saratica ramasa de la Paste 🙂
A ramas frigiderul burdusit cu astfel de urme, dar azi sunt doar cele fara carne.
Langa oul fiert moale am adaugat icre si salata de vinete pe paine cu maia. Dar si un fir de ceapa verde.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat kiwi cu ciocolata neagra.
Gata cu portocalele, ma mai auziti de ele cand ajung in Grecia 🙂
Apoi un ceai cu merisoare, ca nici ceai n-am mai savurat de cand au inceput zilele libere.
Ma rog, inlocuisem temporar cu „ceai de hamei” si cu „ceai de struguri”, dar astea lasa urme vizibile pe cantar 🙂
Clompi cu macris la Miercurea fara carne
V-am zis ca atata timp cat am ceapa si usturoi verde, nu-mi lipsesc din meniu si din Clompi. Acum am asezonat si macris la omleta intoarsa precum clatita si decorata precum pizza.
Daca Aprilie a fost luna leurdei, Mai este cu M de la Macris. Nu degeaba, pentru ca beneficiile macrisului pentru sanatate sunt importante.
- ajuta la digestie,
- mentine sanatatea inimii,
- imbunatateste vederea,
- aliat impotriva anemiei,
- ajuta sistemul imunitar,
- confera pielii un aspect sanatos,
- imbunatateste sanatatea rinichilor,
- ajuta sistemul osos,
- are efect antioxidant,
- este detoxifiant natural.
Am beneficiat si de beneficii de la macris crud. Cat timp am pus Clompi la copt, n-0am stat degeaba.
Cand s-a copt bine omleta, era aproape gata si salata.
Cum care salata, una de sezon. Am savurat o salata de macris, salata verde, loboda rosie, ceapa verde, ridichi rosii, castraveti si patrunjel. Am asezonat cu sare, otet balsamic, ulei de masline si piper roz.
Iar aici este partea de macris gatit sub forma de Clompi 🙂
Ciorba de cartofi mai pe seara
Seara ma dreg cu o ciorba de cartofi, venita la fix dupa 4 zile pline de bunatati pe baza de carne.
Ca sa mearga cu un vin bun, arunc si-o branza pe gratar. Sau macar niste icre pe paine, sa vad ce inspiratie am mai pe seara.
Pofta buna fara carne!
Update:
Au fost icre, dar nu le-am mai pozat, pentru ca au fost pe masa si la micul dejun 🙂
Daca inca nu v-ati desprins de bucatele de Paste, Brindusa va face pofta cu drob de ciuperci.
![Daniel Botea](https://danielbotea.ro/wp-content/uploads/2018/10/Daniel-Botea-50-x-50.jpg)
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Iar imi ploua in gura de la atatea bunatati,sa ai mere pofta!
Daniel Botea
Nu mai invoca ploaia, sa vina vremea frumoasa de primavara 🙂