Azi la Miercurea fara carne am experimentat Clompi de rata. Cu oua de rata bre, ca sa fie fara carne 🙂 Am mai incercat pana acum oua de prepelita si bineinteles oua de gaina. Acum mi-a trimis taica-meu oua de rata de la tara si-am zis ca merita valorificate intr-o omleta de vara 🙂
Mic dejun de canicula
Pentru canicula asta care nu ne mai slabeste, micul dejun a fost rece si usor. Clasic, adica branza de capra, ceapa verde si rosie. Atat, nimic mai mult.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat kiwi rece de la frigider si ciocolata neagra Heidi Extra Dark 85% cacao.
Apoi pana la pranz am bagat multa apa, corespunzator cu multele grade de afara.
Clompi de rata la Miercurea fara carne. Oua de rata
De ce sunt ouale valoroase in alimentatie, gasiti detalii la Oana Cuzino. Plus idei pentru a le gati astfel incat sa beneficiati de continutul sanatos al diverselor feluri de oua.
Eu incerc sa mananc cat mai multe feluri de oua, iar azi a venit randul celor de rata. De exemplu ouale de rata au albusul mai dens decat ouale de gaina si coaja mai tare. Nu stiu cine contribuie la tarie si densitate, dar imi place sa incerc din toate.
Asa ca am facut „Clompi de rata”, bazat pe urmatoarele ingrediente:
- oua de rata,
- ceapa verde,
- branza de tara,
- marar.
Dupa ce-am intors omleta, am mai adaugat Brie au Bleu si rosii uscate. Cam asa rata intainte sa se topeasca branza de pofta 🙂
Cand a inceput sa se lase Brie-ul, am taiat minunatia de Clompi de rata si am pus-o in fata 🙂 Pai da, am impartit-o in 8 bucati, ca sa-i iese sufletul si sa pot sa mananc ceva gatit pe canicula asta.
Cina frugala, potrivita cu vremea de afara
Pentru seara nu stiu daca ma invrednicesc sa incalzesc tigaia de clatite pentru o branza gratarita. Insa sigur fac o salata de castraveti, cu ceapa verde, marar si masline.
Iar ca sa mearga vinul sper ca mai prind o bucata de Cheese Cake rece. Am la rece un rose de mare angajament 🙂
S-au potrivit toate, asa ca am facut trecerea de la gustul acru al salatei si de la gustul amarui al maslinelor, la gustul sarat al branzei si la cei dulce de la cheese cake. Dar nu oricum, ci am facut trecerea cu dulceata de ardei iute, ca sa am chiar toate gusturile intr-o farfurie 🙂
Va mai dau cateva idei. De exemplu Brindusa imi face pofta cu o nacreala cu spuma de pe zer.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Un adevarat festin la o zi de miercuri.
Daniel Botea
Cam da 🙂