Rhapsody in Blue la Filarmonica Oltenia Craiova

V-am tot spus ca urmaresc Mezzo TV, unde am ascultat de mai multe ori Rhapsody in Blue. Acum avem ocazia sa aplaudam creatia lui George Gershwin pentru pian si orchestra chiar la Filarmonica Oltenia.

Rhapsody in Blue la Filarmonica Oltenia Craiova

Rhapsody in Blue pentru pian si orchestra

Rapsodia lui Gershwin deschide concertul de Vineri, 25 Iunie, la Craiova. Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia, condusa de Marius Hristescu si avandu-l solist pe pianistul Mihai Ungureanu, ne-a pregatit urmatorul program:

  • George Gershwin: „Rhapsody in Blue” pentru pian si orchestra,
  • Antonín Dvořák: Simfonia nr. 9 in Mi minor, op. 95, „Din Lumea Noua”.

George Gershwin este cunoscut pentru placerea cu care imbina muzica simfonica si cea de camera cu elemente de jazz. Rhapsody in Blue este una dintre creatiile celebre ale compozitorului american.

Spuneam ca am ascultat rapsodia de mai multe ori la Mezzo TV, va las cu fragment dintr-o interpretare plina de bucurie.

Dvořák am mai ascultat de curand la Filarmonica Oltenia. In primavara a fost Concertul in Si minor pentru violoncel si orchestra. Acum incheiem seara cu Simfonia nr. 9 „Din Lumea Noua”.

Dupa ce Rhapsody in Blue ne-a acomodat la ritmuri americane, Antonín Dvořák vine cu inca o creatie din Lumea Noua. Simfonia nr. 9 a fost compusa de Dvořák in 1893, pe cand conducea National Conservatory of Music of America.

Simfonia a fost scrisa pentru New York Philharmonic si a avut premiera pe 16 Decembrie 1893. De-a lungul timpului a devenit una dintre cele mai populare simfonii. Popularitatea ei a fost atat de mare, incat in 1969 astronautul Neil Armstrong a luat o inregistrare a simfoniei in timpul misiunii Apollo 11 si a primei aseleneizari pe Luna.

Daca tot am trecut de la Lumea Noua la Luna noua, va doresc auditie placuta voua 🙂

Eu voi fi ocupat cu organizarea Craiova Blog Meet #100 si cu lansarea de carte despre care va spuneam. Insa astept sa apara inregistrarea concertului pe canalul Youtube al Filarmonicii Oltenia Craiova.

Accesul la concertul din 25 Iunie

Evenimentul are loc cu public, cu limitarea locurilor la maximum 70% din capacitatea salii de concerte, cu respectarea distantarii si purtarea mastii sanitare in timpul concertului.

Biletele se pot achizitiona la pretul de 40 lei (10 lei elevi, studenti, seniori) de la Agentia Filarmonicii, Calea Unirii, Nr. 16, de Luni pana Vineri intre orele 10:00 si 18:00. Biletele se pot rezerva si la numarul de telefon al agentiei: 0251.414.698.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.