Comparistan, tehnologie impotriva durerii de birocratie

Va intrebam la finalul anului trecut daca vi se aprinde becul universal sau concurential. Acum va invit la Comparistan, pentru a avea concurenta si la comparatoarele de oferte ­čÖé

Liberalizarea pietei de energie

Liberalizarea preturilor la energie electrica a inceput in 2021, insa consumatorii au primit ragaz pentru a se decide.

Mai intai a fost termen limita 31 Martie, pentru ca in final sa fie un ultim termen pe 30 Iunie. Pana la acea data consumatorii din Romania trebuiau sa aleaga o oferta de pe piata concurentiala. Pretul universal fiind mai mare, era de asteptat ca toti romanii sa-si gaseasca contractele preferate. Insa nu s-au sinchisit chiar toti.

Recunosc ca m-am decis pentru un furnizor abia la mijlocul lunii Iunie. Am trimis contractul scanat pe e-mail, am primit o confirmare online si cam asta a fost tot. Acum astept si factura offline, acolo va fi rezultatul vizibil.

Faptul ca nu toti romanii s-au grabit sa opteze pentru un furnizor concurential nu este foarte grav. Asta pentru ca pot alege oricand un nou furnizor. Inclusiv cei care au optat deja isi poti schimba furnizorul, adica si eu ­čÖé

La o prima privire pe comparatorul de tarife ANRE se vede o crestere a preturilor ­čÖé

comparator de preturi ANRE

La o a doua privire, pare destul de stufos comparatorul oficial.

Si daca tot vorbim de concurenta, iata ca a aparut si Comparistan.

Comparistan

Comparistan, tehnologie impotriva durerii de birocratie

Comparatorul online pentru contracte de energie este oferit de un start-up romanesc cu sediu la Craiova si Berlin.

Dupa ce unul dintre dezvoltatori s-a lovit de experienta neplacuta de a alege un furnizor de energie pentru parinti, au creat un produs propriu.

Comparistan simplu

Comparistan pare mai suplu, mai logic, iar pretul mediu este calculat pentru intreaga durata a contractului, evitand ofertele promotionale valabile doar cateva luni. Si cel mai important, este un tool online gratuit.

Si tot gratuit poti sa faci o estimare despre cat economisesti prin schimbarea contractului de energie. E mult? E putin? Vedem la sfarsit de an, cand tragem linie.Pana atunci insa, avem mai multe unelte de comparare si o libertate de alegere mare.

beneficii schimbare furnizor

Spor alegator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.