Nu tin post, dar nu mananc carne. Asa ca la Miercurea fara carne postez meniul post vacanta dupa revenirea din Grecia. Ca atare azi avem un mix de ingrediente culinare grecesti si romanesti.
Meniu post vacanta dis de dimineata
Pentru de dimineata am avut rosii romanesti, branza Feta greceasca de capra, pasta de masline pe paine Wasa si masline de Thassos.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am combinat portocale grecesti, smochine oltenesti si ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85% cacao.
De smochine am profitat din plin in Thassos. Nu de cele din magazin, care n-aveau niciun gust chiar si la ei. Ci de smochinele culese direct din pom. In amintirea lor am experimentat acum smochine oltenesti (culese din pom), mici si dulci.
Ce sa mai, resveratrol cu samburi, care trosnesc de senzatie alaturi de ciocolata neagra.
Ca sa ma dedulcesc dupa smochine si ciocolata, am bagat o portocala decolorata din Thassos.
V-am mai zis eu de portocalele alea decolorate, pe care n-ai da 2 bani. De fapt pretul de un pic peste 1 Euro pentru 1 kg, alaturi de prezentarea prapadita, nu-ti ofera multe asteptari. Insa dupa ce desfaci coaja descoperi o portocala mult mai aromata, mai zemoasa si mai dulce decat cele cu care suntem obisnuiti iarna.
Orez sau Paella la pranz?
Ieri am fost cam deranjat la stomac, n-am avut curaj nici sa gust smochinele. Asa ca doamna mea mi-a pregatit pentru azi un orez fiert. Cel putin asa a zis, dar mie mi se pare mai degraba o Paella.
Pfff, doar ce-am venit din vacanta greceasca si m-au napadit aromele din Valencia 🙂 Asa post vacanta, cu gandul la vacantele urmatoare.
Pana cand se hotaraste orezul de care fel este, l-am inconjurat cu piper roz si cu masline din Thassos, pentru o tenta mediteraneana. Pe langa legumele din compozitie, fasole verde si morcovo, i-am adaugat si-o tenta verde, adica frunze de patrunjel romanesc.
N-am avut orez brun, cum recomanda Oana Cuzino, insa retetele raman valabile si cu orez normal.
Seara ma pregatesc pentru o pizza Quattro Formaggi.
Apoi un Cheese Cake ca sa mearga cu vinul rosu.
Pofta buna fara carne!
Update:
Daca eu am avut fasole verde in orez, Brindusa va invita la mancare de fasole galbena 🙂

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Sa ai mare pofta la asa bunatati.