Diferenta de 3 grade si valurile actuale

Am urmarit azi cu interes Ziua Antreprenoriatului la Zilele Biz. Ca sa vedeti care este legatura cu diferenta de 3 grade, am sa subliniez cateva idei auzite la Iulian Stanciu, de la eMag.
Zilele Biz - Ziua Antreprenoriatului

Ce inseamna sa fii pe val

Iulian Stanciu a povestit cum au reusit la eMag sa fie mereu pe val. Dar mai ales pe valurile succesive ale dezvoltarii:

  • au imbratisat ecommerce cand acesta era la inceput,
  • au imbratisat tehnilogia mobile, cand aceasta era doar la 1%,
  • au beneficiat de datele existente, pentru a analiza si a lua decizii rapide la fiecare nivel.

Trendurile urmatoare sunt:

  • Inteligenta Artificiala,
  • Devoltare cu responsabilitate pentru mediu si economia verde.

A propos de datele pe care se bazeaza, Iulian Stanciu a dat exemplul PNRR – Planul National de Redresare si Rezilienta. Fondurile PNRR inseamna:

  • 20% pentru digitalizare,
  • 37% pentru transformarea economiei in economie verde.

Iata deci de unde vin valurile despre care vorbea mai sus. Iar pentru a atinge nivelul economiei verzi, digitalizarea si Inteligenta Artificiala sunt de baza. Nu-i asa ca acum se vad toate mai clar?

Revenind la valurile amentinatoare de acum, nu doar pentru economie ci pentru omenire, acestea sunt valul pandemic si schimbarea climatica accentuata.

Diferenta de 3 grade

Am adus discutia la schimbarile climatice si pentru ca este in plina desfasurare COP26 – Conferinta ONU privind schimbarile climatice.

COP26 si diferenta de 3 grade

Vor fi multe discutii politice si multe declaratii la nivel inalt. Insa departe de forfota politica, mi s-a parut mult mai simpla si aplicata directia explicata de Iulian Stanciu la Ziua Antreprenorului.

Daca in lumea politica sunt mai ales declaratii diplomatice si de PR, in antreprenoriat nuantele si directiile sunt mult mai clare.

Sa speram ca si la nivel inalt discutiile vor avea o finalitate care sa se aplice in lumea reala. Pana cand se termina discutiile de la Glasgow, cred ca toata lumea ar trebui sa inteleaga care este diferenta de 3 grade din filmul urmator:

Spor prevazator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.