Moderna 3, la 1 an de cand l-am cunoscut pe covid

Ieri am facut doza de booster, Moderna 3, exact la 1 an de cand am avut test pozitiv la covid. Am avut simptome usoare, fara temperatura, dureri de cap sau dureri musculare. Asa ca dupa cele 14 zile de carantina a fost prima data cand nu mi-a mai fost frica de covid.

Coronavirus la 3 pasi. Atentie la dulciuri! Saturatia de oxigen in sange si masca de protectie Vine valul 4 Moderna 3

Imunitate naturala si vaccinala

Nu-mi mai era frica pentru mine, insa m-am temut pentru sanatatea celor din jur, deci am respectat cu strictete regulile pandemice. Apoi, la 6 luni de cand avusesem covid, am facut prima doza cu Moderna. Pe vremea aceea erau liste de asteptare enorme la Pfizer. M-am mutat la Moderna, intr-un centru nou deschis, ca sa ma vaccinez mai repede.

Parintii erau deja vaccinati din Februarie, dar am vrut sa ne gaseasca sarbatorile de Paste vaccinati pe toti.

A fost al doilea moment in care frica de covid s-a diminuat. Daca l-am cunoscut pe covid prima data cu simptome usoare, pe urma imunizat si vaccinat n-am mai avut nicio teama.

Avand si certificatul verde, n-a fost nicio problema sa ajung in vacanta in Grecia, chiar daca era pe lista rosie.

Am reusit chiar sa facem Craiova Blog Meet #100, la 1 an de cand ne-a oprit pandemia. Asta era in vara, cand infectarile erau la nivel mic. Toamna nu-i ca vara, asa ca acest val pandemic a fost mult mai mare decat ne-am fi asteptat.

Cu 2/3 din populatie nevaccinata si cu varianta Delta mult mai contagioasa, Romania a ajuns in topul deceselor.

Aceasta tulpina foarte infectioasa i-a lovit si pe unii dintre cei vaccinati, dar intr-un procent mai mic si cu efecte minore. Am avut la serviciu colegi vaccinati sau prieteni de familie care au facut covid, dar fara probleme. Doar au stat acasa in carantina 14 zile, neavand nevoie de spitalizare.

Eu n-am mai facut covid, dar ma gandeam daca ar trebui sa fac doza #3, avand in vedere ca am trecut si prin boala. Am intrebat la medicul de familie si doamna doctor a zis sa-l facem, pentru ca Delta este o tulpina foarte contagioasa.

Moderna 3, booster la 1 an de la covid

L-am auzit si pe doctorul Gheorghita la Digi24 spunand despre persoanele vaccinate, care s-au infectat totusi cu varianta Delta. Din statisticile dezvaluite de Valeriu Gheorghita, peste 90% dintre cei vaccinati s-au infectat la o distanta de 5-6 luni de la doza a doua vaccin. De-aici am tras concluzia ca pe-acolo se regaseste termenul „de garantie” pentru imunitatea vaccinala. Nu poti sa generalizezi, fiecare persoana are imunitatea ei, dar cifrele mari dau totusi o directie.

Daca pana la vaccin am avut cam 6 luni de imunitate naturala, dobandita la trecerea prin boala, de la doza a doua de rapel au mai trecut inca 6 luni. Asa ca am facut si doza de Moderna 3, la 6 luni de la rapel si la 1 an de la boala.

Am mers in continuare pe Moderna, dupa ce-am citit datele oficiale despre eficienta vaccinurilor.

Azi sunt un pic molesit dupa doza de Moderna 3, dar nu-mi fac probleme. Pe langa faptul ca n-am avut simptome nasoale nici dupa primele doze, stiu ca macar 6 luni de-aici incolo nu trebuie sa ma mai tem de covid. Si asta este priceless.

La cat de contagios a fost valul 4, sper ca prin imunitatea naturala, adaugata celei vaccinale sa ajungem in Romania la masa critica de persoane imune la virus in 2022.

Cum majoritatea molimelor de-a lungul istoriei au tinut cam 3 ani, sper ca in 2022 sa vorbim oficial despre sfarstitul pandemiei de covid. Dar una e sa speri si sa nu faci nimic, alta este sa faci tot ce tine de tine sa stopezi pandemia.

In loc de concluzie

Am auzit destule voci nemultumite ca si persoanele vaccinate se pot infecta. Da, dar acolo se poate face diferenta dintre viata si moarte. Da, dar cineva infectat cu simptome usoare, care sta acasa, nu aglomereaza spitalele si sectiile ATI.

Mai zic unii ca si in Occident vine valul 4. Insa daca ne uitam la numarul de decese, situatia este incomparabila cu Romania.

Acestea fiind zise, astept sa treaca cele 14 zile dupa vaccinarea cu Moderna 3. Apoi eficienta vaccinului este maxima si pot sa stau mai linistit.

Va las cu o mica explicatie video despre cum actioneaza vaccinurile anti-coronavirus.

Spor vaccinator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.