1 Decembrie fara carne, pana la ciolan cu fasole

Avem 1 Decembrie fara carne, pen’ca s-a nimerit sa fie prima zi de Decembrie chiar Miercuri. Asa ca am facut un meniu combinat pentru Miercurea fara carne.

1 Decembrie fara carne

Pentru de dimineata n-am fost la defilare, dar am defilat la alergare in Parcul Romanescu. Am alergat si ieri de Sf. Andrei, insa azi am dat o tura in plus.

Dupa alergare m-am intremat cu ceva consistent, unt de arahide, alune si tot felul de seminte. Produse in Romania fara zahar, sare si alte adaosuri, 100% naturale. Chiar asa, daca aveti persoane care mananca sanatos sau tin postul, o cutie cadou delicioasa de la Sunday bites ii va bucura nespus.

Langa unturile si cremele povestite, am pus si pasta de masline grecesti. Iar ca sa fie si ceva traditional romanesc de 1 Decembrie fara carne, am plusat cu salata Boeuf. Initial aceasta salata se facea cu carne, asa cum ii indica numele. Insa eu o prefer simpla, mai acra si fara multa maioneza.

tartinabile si salata Boeuf de 1 Decembrie fara carne

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat struguri cu ciocolata neagra. N-a mai fost nevoie de un ceai de incalzire, pentru ca ma incalzisem deja la alergare.

struguri si ciocolata neagra

La pranz am salutat fasolea cu ciolan „traditionala” din cuptor, dar am lasat-o mai spre seara, cand inchei Miercurea fara carne, alaturi de muraturi.

fasole cu ciolan

Pana atunci raman mai traditional asa, fara carne, cat de cat apropiat de Postul Craciunului.

Pentru inceput nu ratez o ciorba de rosii cu fidea.

ciorba de rosii de 1 Decembrie fara carne

Apoi o continuare delicioasa cu conopida gratinata, care a mers bine cu un Chardonnay de Corcova. Pai na, fan branza, nu putea sa-mi lipseasca din meniu o branza de oaie. Pentru speficicul local am pus cateva rondele de praz, iar pentru aroma piper roz.

conopida gratinata

Bunatati din POltenia

A mai avut loc si-un Piernik polonez, pe care l-am incercat prima data anul trecut de 1 Decembrie. Pai da, daca tot nu mai putem sarbatori in stil poltenesc, sa avem macar cateva ingrediente.

Piernik si Prince Mircea Vinarte 2018

Desertul polonez Piernik este facut cu condimente de vin fiert, asa ca merge ca uns cu un vin rosu. N-a fost suficient de frig incat sa fac vin fiert, dar un Cabernet Sauvignon Prince Mircea 2018 mi-a adus aminte de Centenar.

Piernik, sectiune transversala de 1 Decembrie fara carne

Apropos de Centenar, am avut de 2 ori motive sa ma gandesc la el. Pai da, pentru ca seara se incheie la un concert vocal-simfonic de Ziua Nationala. Anul 2021 este declarat Anul Tudor Vladimirescu, marcand 200 de ani de la Revolutia din 1821.

Spor national!

Update:

Oi fi eu fan branza, dar Brindusa imi face pofta intreit, cu rulada cu 3 feluri de branza.

2 Comments

  1. Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.