Meci cu miza la Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2021

Vine si primul meci cu miza reala, dupa ce-am trecut de socul administrat de Norvegia nationalei noastre.

Romania vs Olanda, meci cu miza pentru traseul ulterior

Meciul cu Norvegia n-avea o miza reala, ambele echipe fiind deja calificate. Sa fim seriosi, nimeni nu se astepta sa luam vreun punct Norvegiei.

Insa punctele sunt vitale in continuare, mai ales dupa ce le stim si pe viitoarele adversare din grupa principala.

Am savurat un meci deosebit de frumos intre Olanda si Suedia. Chiar daca la inceput Suedia a condus, Olanda s-a apropiat la pauza. Atunci a inceput sa-mi incolteasca in minte ideea unui egal, care ar ajuta teoretic echipa Romaniei.

Olanda vs Suedia

Sursa foto

Chiar asa s-a terminat, 31 : 31, dupa ce ambele echipe au condus pe rand. Un meci superb, cu multe goluri si desfasurat intr-o viteza ametitoare.

Singurul aspect care nu s-a ridicat la inaltimea spectacolului handbalistic a fost prestatia portaritelor. Daca Tess Wester a mai scos cateva mingi, Suedia a scos mai mult mingea din poarta. De-acolo si avalansa de goluri.

Egalul care duce Olanda si Suedia cu 3 puncte in grupa principala este motiv de speranta pentru Romania. Poate avem noroc si cu o poarta la fel de inerta a adversarelor, cum a fost in meciul lor direct. Iar daca poarta noastra rezista cum a facut Yuliya Dumanska in prima repriza cu Norvegia, doar viteza adversarelor ne mai sta in cale.

Meci cu miza dupa Romania vs Norvegia

Sursa foto

Daca, daca, daca… Dar acestea ar fi sansele ca partidele cu Olanda si Suedia sa fie echilibrate.

Ce calcule isi face Romania in grupa principala II

Eu sunt mai optimist de felul meu. Dar ca sa terminam pe locul 2 si sa ne calificam in primele 8 echipe, n-ar mai trebui sa pierdem niciun meci. Ba mai mult, ar trebui sa cam batem tot.

Ca tot ziceam de echilibru, meci egal si cu Olanda si cu Suedia suna bine, dar nu ne ajuta in clasament.

Sa faci egal cu una dintre ele si s-o bati pe cealalata suna si mai bine. Cu conditia ca Norvegia sa bata tot ce prinde. Altfel trebuie sa avem o tripla de aur cu 3 victorii din 3, ceea ce nu s-a mai intamplat de multa vreme.

Cat putem sa speram? Cat mai mult, pana la primul meci 🙂

Daca nu luam bataie cu Olanda, sperantele se pot intinde pana Luni, cu conditia ca Norvegia sa bata tot. Nu pun la socoteala surprize gen puncte obtinute de Puerto Rico sau Kazahstan.

Daca pierdem cu Olanda, ne putem gandi deja daca vom terminam pe locul 10 sau mai jos la Campionatul Mondial din Spania.

Insa pana atunci putem sa speram si sa ne incurajam favoritele. Romania joaca si urmatoarele partide din grupa principala 2 la Castello, astfel incat prezenta suporterilor se va face simtita.

Meciurile din grupa principala:

  • Romania – Olanda 30 : 31, Joi 9 Decembrie, ora 16:30,
  • Romania – Puerto Rico, Sambata 11 Decembrie, ora 16:30,
  • Romania – Suedia, Luni 13 Decembrie, ora 18:00.

Hai Romania!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.