Trio Cantabile la Filarmonica Oltenia Craiova

V-am tot anuntat despre evenimente muzicale in zilele de Vineri. Iata ca si Miercuri avem bucurii muzicale cu Trio Cantabile la Filarmonica Oltenia Craiova.

De data aceasta muzica de camera va fi reprezentata de pian, vioara si violoncel.

Trio Cantabile la Filarmonica Oltenia Craiova

Trio Cantabile la Filarmonica Oltenia

Mihai Ungureanu (pian), Cristian Pintilie (vioara) si Ionut Voinea (violoncel) ne-au pregatit un concert cameral cu urmatorul program:

  • Ludwig van Beethoven: Trio in Do minor, op. 1, nr. 3,
  • Felix Mendelssohn-Bartholdy: Trio nr. 1 in Re minor, op. 4.

Vineri doar ce-am savurat Italiana de Mendelssohn-Bartholdy. Iar pe Cristian Pintilie l-am ascultat alaturi de Craiova String Quartet pe 8 Martie

Acum adaugam si sunetul pianului alaturi de instrumentele cu corzi, pentru a ajunge la un trio clasic.

De obicei un trio cameral se bazeaza in primul rand pe pian, apoi pe vioara si violoncel. Acesta este formatul cel mai cunoscut, denumit si Piano trio.

Termenul „piano trio” se foloseste si pentru trio-urile de jazz, unde cea mai intalnita formula este pian, contrabas si percutie.

In muzica de camera, pe langa pian si instrumente cu corzi, alti compozitori s-au indreptat si spre instrumentele de suflat:

  • Brahms (corn, vioara si pian),
  • Mozart, Schumann, Max Bruch (clarinet, viola si pian),
  • Haydn (flaut, violoncel si pian).

Chiar si Ludwig van Beethoven a scris un trio pentru flaut, fagot si pian. Flaut in concert am avut insa Vinerea trecuta, Miercuri ne vom bucura de formula clasica a trio-ului cameral.

Maestrul Mihai Ungureanu nu este la prima colaborare cu violonistul Cristian Pintilie. In Decembrie anul trecut cei 2 artisti au fost protagonistii concertului cameral de la Craiova Muzicala.

Acum ne vor incanta din nou, de data aceasta acompaniati si de violoncel, preferatul meu 🙂

Accesul la concertul de Miercuri, 23 Martie 2022

Preturile biletelor sunt 80 lei pentru publicul general, 40 lei pentru grupuri si 20 lei pentru elevi, studenti si seniori.

Biletele se pot procura de la Agentia Filarmonicii Oltenia, Calea Unirii, nr. 16 in intervalul 10:00 – 18:00. Biletele se pot rezerva si telefonic la 0251.414.698.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.