Expozitie de machete la Craiova – Danube – A river with lot of history

Daca aveti drum prin Electroputere Mall din Craiova, va invit sa zaboviti la expozitia de machete din hol. Este la intrarea dinspre Leroy Merlin si grupeaza mai multe cladiri sub genericul Danube – A river with a lot of history.

Expozitie de machete

Machete in proiectul Danube – A river with a lot of history

Este vorba despre inca un proiect Interreg Romania-Bulgaria, dupa ce am mai aplaudat cateva in ultimul timp. Daca inainte a fost vorba despre agricultura ecologica sau industrii creative, acum este vorba despre istorie. Si despre Dunare.

Machetele reprezinta cladiri reprezentantive din mai multe orase din Romania, Bulgaria si nu numai. Cladirile sunt mentionate cu denumiri in limba romana, bulgara si engleza.

Am vazut machete ale unor cladiri din Craiova, Constanta, Calafat, Giurgiu, Vidin, Silistra, Balcic etc.

Expozitia de machete este deschisa in Craiova pana Sambata, 20 Ianuarie, la Electroputere Mall, intrare Leroy Merlin.

Machete din Constanta

Am fost primavara trecuta prin Constanta si Diana Slav ne-a povestit despre cladirile reprezentantive ale urbei. Acum am revazut cateca in machetele de la expozitia din Craiova.

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta

 

 

 

 

 

 

 

 

Minaretul din Constanta

Minaretul din ConstantaMuzeul de Istorie din ConstantaMuzeul de Istorie din Constanta

Am evidentiat aceste cladiri pentru cei care merg pe litoral in zilele ploioase si nu stiu ce sa faca. Ei bine, acum pot sa vada machetele dar si sa afle despre cladirile respective.

Expozitia de machete este insotita de explicatii audio astfel incat va puteti informa de pe acum, pentru verile viitoare. Doar sa va puneti castile in urechi si sa ascultati povestile cladirilor respective.

Fiecare cladire este inconjurata de spoturi luminoase care se aprind atunci cand un vizitator ajunge in preajma machetei respective.

Machete din Bulgaria

Tot pentru Litoral, in cazul in care vreti sa dati o fuga la bulgari, am surprins si o macheta din Balcic.

Balcic

Aveti posibiliatea sa admirati si machetele unor cladiri reprezentative din Bulgaria si Romania.

Sunt reprezentate si podurile care leaga malurile dunarene ale Romaniei si Bulgariei. Evident, nu lipseste cel mai recent inaugurat, Podul de la Calafat.

Spor vizitator!

Update:

Am aflat mai multe detalii de la Digi 24 Craiova. Este vorba despre o macheta 3D gigantica, de 20 m lungime si 5 m latime. Este rezultatul muncii de 1 an a unei echipe de arhitecti bulgari si reprezinta 45 de cladiri istorice.

Cu ajutorul castilor, vizitatorii pot asculta informatii in limbile romana, bulgara si engleza despre fiecare dintre cele 45 de cladiri istorice.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.