Richard III la Festivalul International Shakespeare 2022

Am vazut Richard III in regia lui Eugen Gyemant si ma pregatesc acum pentru premiera piesei regizate de Laszlo Bocsardi.

Richard III dupa Shakespeare

Va spuneam cu ocazia conferintei de presa de la Valletta Towers ca vor fi cateva locatii spectaculoase la Festivalul Shakespeare. Am ales mai intai sa vad Richard III in regia lui Eugen Gyemant la Casa Studentilor. Locul in care pe vremea studentiei erau cele mai tari discoteci a fost acum scena crimelor lui Richard.

Inca de la intrarea in sala erai intampinat de o atmosfera apasatoare, care prin muzica si decor te pregatea pentru desfasurarea spectacolului.

atmosfera incordata la Richard III

Intrigantul, crudul si razbunatorul Richard III isi duce la capat planurile criminale pentru a ajunge la putere. Odata ajuns rege, ii ucide si pe cei care l-au ajutat in ascensiunea sangeroasa.

Ierarhiile date peste cap, ordinea inlocuita cu haos si stapanirea inaugurata de criminalul Richard III sunt reprezentate de mesele rasturnate.

totul rasturnat de Richard III

Muzica patrunzatoare si fumul rosu evoca seria crimelor prin care tiranul inconjurat de impostori ajunge rege.

atmosfera sangeroasa la Richard III

La final regele criminal este ucis chiar de impostorii pe care-i atrasese in jurul lui.

A fost un spectacol incheiat cu standing ovations, spectatorii de la Casa Studentilor multumind pentru inedita punere in scena.

standing ovations

In aceasta atmosfera a venit printre actori regizorul si scenaristul Eugen Gyemant.

Richard III de Eugen Gyemant

Premiera lui Laszlo Bocsardi la Valletta Towers

Cealalta locatie speciala in care astept premiera Richard al III-lea in regia lui Bocsardi este Valletta Towers. V-am prezentat cateva imagini ale locatiei la conferinta de presa de la deschiderea festivalului.

Festivalul International Shakespeare la Valletta Towers Craiova

Mai adaug cateva imagini, in speranta ca vremea capricioasa din weekend va permite desfasurarea spectacolului.

Richard III - premiera a Teatrului National Marin Sorescu din Craiova

Este o coproductie Teatrul National „Marin Sorescu” si Festivalului International Shakespeare cu Sorin Leoveanu in rol principal.

scena R3 Valetta Towers

Spectacolul se joaca la Valletta Towers, Sala R3 o fosta hala industriala convertita in hub cultural de Festivalul International Shakespeare.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.