Dupa ce-am mancat cea mai buna ciorba de urzici in Germania, la revenirea in tara am trecut la supa crema de cartofi.
A propos de vacanta in Germania, m-a inspirat experienta in 2 directii. Mai intai as face niste praz in stil de sparghel. Dar as face si o supa crema de spargel, mai ales ca sparanghelul alb aduce un pic la textura si gust cu un cartof mai dulce. Pana atunci insa, sa vedem meniul de azi.
Mamaliga coapta si branza la mic dejun
Pentru de dimineata mi-am pregatit mamaliga coapta cu branza, alaturi de oua ochiuri. Ar mers si o ceapa verde langa ele, dar am uitat 🙂
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat ciocolata neagra si banana.
La ceai am renuntat, desi este inca destul de racoare dimineata. Insa am baut o cafea.
Nu prea sunt bautor de cafele, ba mai pun si zahar brun prin ele. Colegii de serviciu zic ca mi-am facut ceai in loc de cafea, insa in ceai nu pun zahar. Oricum sunt inca adormit dupa revenirea din vacanta, asa ca am baut o cafe matinala.
Supa crema de cartofi la pranz
La pranz am savurat supa crema de cartofi cu Grana Padano rasa. In supa crema, pe langa cartofi au fost si cateva radacinoase, pentru o aroma deosebita. Adica morcov, pastarnac si telina.
Cartofii au si beneficii sanatoase pentru organism, insa nu in forma de cartofi prajiti :
- regleaza tranzitul intestinal,
- au efect antioxidant, diuretic si de intinerire,
- mentin oasele sanatoase,
- au efect antiinflamator.
Am completat cu o salata de verdeturi si rosii, cu branza cu mucegai alb si albastru, Brie au Bleu. Ceapa este rosie, doar ca este verde 🙂
Seara ma pregatesc pentru o varza calita cu mamaliga, daca-mi mai ramane 🙂 La mamaliga ma refer, ca varza calita o pastrez in mod special.
Mai pe seara savurez din nou o branza, ca sa mearga cu vin. Singura dilema este ce vin sa fie, alb sau rosu? Vedeti voi mai tarziu.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei