Inima de branza la Miercurea fara carne

Ca sa incep dimineata cat mai inimos, am bagat o inima de branza speciala, Neufchatel.

Inima de branza dis-de-dimineata

Am mai avut astfel de initiative inimoase la final de primavara, dar atunci le-am dat eu forma. Acum a am avut din start o inima de branza. La asa minunatie nu putea sa lipseasa o ceapa verde, dar am pus si crema de masline.

Neufchatel este o branza cu mucegai alb, obtinua din lapte de vaca, pasteurizat. Grasimea raportata la substanta uscata este minimum 52%, asa ca se cerea si ceapa si crema de masline.

inima de branza la Miercurea fara carne

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat un mar dublu rosu cu ciocolata neagra 85% cacao.

mar dublu rosu si ciocolata neagra dupa inima de branza alba

Ceai nu mai beau de cand s-a incalzit, insa m-am razbunat cu un ceai de hamei la pranz 🙂

Mancare de mazare si oua ochiuri

La pranz bag o mancare de mazare cu oua ochiuri, iar deasupra am ras parmezan ras si piper roz.

mazare, parmezan si oua ochiuri

Daca n-am fost prea clar, uite alt unghi de vedere 🙂

mazare cu oua ochiuri

Cum am fost la lansarea Heineken Silver la Craiova, am bagat si-un ceai de hamei dupa masa. Dar despre asta discutam pe indelete in articolul urmator.

Mai pe seara ajung la meciul de handbal de la Craiova, asa ca am manacat bine inainte de meci.

Seara ma asteapta o ciorba de loboda. Am mai avut la Miercurea fara carne, mi-a placut, asa ca am repetat experienta si azi. Ciorba este si din loboda verde si din cea rosie, ca sa nu se supere 🙂

Completat ciorba cu cateva picaturi de sana si o savurez la temperatura camerei, ca da bine pe caldura.

Seara dupa meci si dupa branza merge si un vin bun. Nu de alta, dar vinul si branza fac casa buna cu procesul cognitiv. N-o spun eu, ci un studiu publicat in „Journal of Alzheimer’s Disease”.

Conform cercetarii, consumul constant de branza protejeaza impotriva problemelor cognitive legate de varsta. Pe de alta parte consumul de vin rosu este legat de imbunatatirea functiei cognitive.

Pai nu degeaba Miercurea este fara carne, dar cu multa branza. Iar Joi este zi pentru Branzeturi cum se cuVin 🙂

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.